Houbový pekáček
Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Když v lesích díky deštivému počasí houby rostou, nasbíráme si košík hříbků a připravíme lahodný pekáček.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 882 kJ / 928 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,21 g |
Tuky | 94,58 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 857 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 11,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový pekáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DxDx
Moje poznámka
Houbový pekáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DxDx
Nejnovější recepty
Cuketová marmeláda
Přidáno před 3 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 11 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno 25. 8. 2025 20:30:29
Polévka s ratatouille
Přidáno 25. 8. 2025 20:00:37
Maso na špejli
Přidáno 25. 8. 2025 19:57:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
k.trojancova před 7 minutami
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 1 hodinou
Chutné vafle
Kubabuba14 před 1 hodinou
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 2 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 3 hodinami
Světlý korpus
Myroslava před 3 hodinami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 4 hodinami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 5 hodinami
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 5 hodinami
Tématické fráze:
houbový pekáč,
houbovec recept,
houbové recepty,
recepty s houbami,
recept houbovec,
houby v pekáčku,
houbový pekáč recept,
recept houby,
houba dutonožka,
houbovypekaček,
recept na houby,
dutonožka,
houbovej pekáček,
dutonožka recept,
houbařský pekáček,
dutonožka recepty,
pekacek,
pekáček z hub,
hobový pekáček,
hribový pekáček
Suroviny:
houba hřib,
slanina anglická,
sůl,
kmín celý,
česnek,
koření grilovací,
máslo,
smetana ke šlehání
Komentáře (66)
mu chutnalo.Dělala jsem z kozáků a mladých klouzků a navíc i trochu houbového koření . A se slaninou osmahla cibuli na proužky. Dobré to bylo
varilamyskakasicku: Chce to, aby všechny použité houby neměly měkké to, co je zespodu klobouku. Dala jsem ryzce smrkové, šly by určitě i holubinky, ale ty padly pod maso.
http://atlashub.wz.cz/atlashub_soubory/houbywebs/h...
http://kudluvfotoatlashub.blog.cz/galerie/atlas-hu...
http://hobby.idnes.cz/hrib-dutonohy-boletinus-cavi...
Doporučuji, je to dobrota a zase něco jiného z hub, už je většinou rozdávám. Smetana a uzený bůček trochu ruší dietní efekt hub, ale naposledy to rozhodně nebylo. Dala jsem česnek i cibuli.
S dovolením přidávám bod +
http://www.nahouby.estranky.cz/clanky/houbovy-peka...
P.S. Já tato zapékaná jídla peču nejdříve přikrytá, dříve změknou a pak kvůli kůrčičce a barvě na vyšší stupeň nebo horkovzduch dopékám. Ve Tvém případě, přiložíš do kamen více polínek
Jani, cibule mě napadla taky, ale byla by asi udušená, ne opečená - dlouho se to v té smetaně vaří, až nakonec opeče - ale pak jsem na ni zapomněla
(závidím, včera som našla 8 hríbov, z toho len 2 pravé, zvyšok modráky a suchohríby...