Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 353 kJ /
5 342 kcal
Bílkoviny86,31 g
Tuky255,90 g
Vláknina30,45 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 499 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy658,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané kokosovou moučkou, případně hrubou moukou. Těsto má mít středně hustou konzistenci - asi jako bábovkové. Krok 2: Pečeme při 160°C asi 30 minut - pokud se těsto nechytá na špejli a povrch je zlatavý, máme hotovo. Krok 3: Necháme vychladnout, pak polijeme čokládou rozpuštěnou na páře se ztuženým tukem a dále zdobíme podle svého uvážení či momentální nálady. Krok 4: Dýňáček je krásně vláčný už první den, a pokud nemusíte čokoládu, bude Vám chutnat s mírně oslazenou zakysanou smetanou.

Zveřejněno 23. 9. 2013

Poznámka autorky danielle72

Dýni Hokkaido dobře omyjeme a neloupanou nakrájíme na kousky cca 10 x 5 cm a pokapeme olejem. Pečeme na pečicícm papíře v troubě asi 20 minut při 200°C. Po vychladnutí vidličkou rozmačkáme.

Pokud nám dýňová kaše zbyde, lze ji zamrazit a použít do polévek, omáček, pomazánek nebo na další moučníky.

Do těsta zkuste přidat brusinky, fíky, meruňky i další sušené ovoce. Pokud máte alergii na ořechy, můžete je vynechat.

Syrové těsto ochutnejte a oslaďte podle sebe.

Za dýni moc děkuji (dárce dobře ví komu :-)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mk40

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mk40

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný recept:-K
Dostala jsem půlku obyč. dýně a přemýšlela, co s ní. Jo hokaido umím zpracovat na sto způsobů, ale halloweenský bubák? Tak jsem pohledala a našla tento super receptík. Určitě všem doporučuji.
Loupání dýně je ale vopruz, tak jsem celou slavnou půlku dala na pekáč, malinko podlila, vnitřek potřela olejem a dala do trouby, ať si dělá, co chce. Za cca 3/4 hoďky jsem ji vyndala, nechala vychladnout, jednoduše vydlabala a rozmixovala. Zbytek pyré putoval do mrazáku, příště se do něčeho hodí.
Ořechy jsem dala kešu, místo rozinek a švestek (neměla jsem je) pak sušené mango. Výsledek fenomenální.<3

Lidka: Určitě, ale pokud použiješ např. máslovou nebo muškátovou, měla by se na rozdíl od Hokkaida odstranit slupka;-).

Mám dotaz,jde to i z normální dýně?

:-p vypadá lahodně:yes::-K

Tý jo! Máš to krásné Dani :yes:

danielle72:pripomína,ale mne sa páči že nie je ako tie cukeťáky,taky "vlhký" :-/ Z tejto pečenej dyne má takú krásnu arómu,pridala som aj trošku škorice a zázvoru,nech to má lepší šmrnc ;-) a rumovú polevu :-8

Ivana79: Ivanko, díky bodík, fotky, důvěru i doporučení ostatním :-K Nás taky nadchnul, připomíná nám trochu biskupský chlebíček - jako velikonoční beránek :-p;-)

Dopadlo to skvele ;-):-K Je výborný,vláčny,fakt odporúčam všetkým vyskúšať :yes::yes: Pridám aj fotky,keď budem mať trochu času :-) Dávam ti bod ;-)

Ivana79: Tak jak to dopadlo, Ivanko? ;-):-)

Idem sa do ňho pustiť ;-) už pečem dyňu...som moc zvedavá :-))

danielle72: Myslím, že se dočkáš už zítra, (zá)Rybičko:-K, a že budou dokonce hned dva;-) Nejsem já šikovná? Tři pokrmy z jedné dýně? :-D

S dýní se dají dělat divy, stačí nápad a šikovné ruce. Ty obojí máš:-K a recept se mi líbí:yes::yes:

Teda ty jsi kouzelnice Danielko;-):yes::yes::yes:
Krásný receptík a název taky,to se mi líbí;-):yes::yes::yes:
Hlavně,že jsi spokojená a těším se na další vychytávky z hokaida:-D

Včera jsem tu během dne vůbec nebyla a ona se tu tato sladká dobrůtka zjevila, je v ní vše, co mám ráda, proto hned po ránu bodík dávám :-p:-);-):-K +13:yes:

senky: Děkuji:-K Ořechy tam nemusejí být;-), ale já je zrovna měla namleté v krabičce. Můžeš dát i mandle, nebo vůbec nic. Celý recept jsem dělala od oka a bála se, jak to dopadne, ale překvapila jsem samu sebe :-D

Krása:yes::yes: snad i tu dýni se tady naučím jíst;-) ale musím počkat na ořechy:-D:-D

Topáčci, moc Vám děkuji za nádherné komentáře :-K:-K :-K
A kdo z Vás pojede kolem Mostu, ať neváhá a zastaví se, ještě máme ;-):-)

Dani,to je překrásné:-K:-*:yes:Věřím,že moc chutnala:-p

Dávam do oblúbených:-p. Dyne sú, už ich len upiecť a dať do koláča:-p:-p. Danielka, pekne si to ozdobila:yes:

Danuš, to máme moc rádi, někde tady něco mám s dýní,ale nevím, kde, máš to moc pěkně vymazlený, paráda:-K:-p:yes:

Moc dobře to vypadá, Danulko, to se ti hezky povedlo:yes:

Vypadá neuvěřitelně dobře až se mi sbíhají sliny,ukládám ,udělám, posílám :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Aj mne sa pozdáva ;-) hneď by som ochutnala :-p:-p

Moc se mi líbí, ukládám si;-):-):yes::yes:

:yes::yes::yes:Neskutočne dobré ;-):yes:

Moc pěkný dýňák ;-):-p:yes:, u nás jsou dýně teď k dostání u Domu vína a výtěžek jde na dětské oddělení v jablonecký nemocnici. Asi půjdu udělat správnou věc - při tom zakoupím i burčáček, takže i sobě udělám potěšení :-D:-D:-D;-);-):-p:-p:yes::yes::yes:

Moc pěkně nazdobený dýňáček, už tak nějak vánočně..:-)) Ořechů nemaje, můžu sice zatím jen slintat:-// Ale budou, budou...:-D:-D:yes:

Tématické fráze:
lze zamrazit dýni, pečení z hokaida, buchta z hokaida, susenky z hokaida, www moučník z hokaida, lze použít sušené ovoce do pečených moučníků, lze zamrazit dýni muškátovou, pečeme z hokaida, cukroví z hokaida, babovka z hokaida, recept s orechy a ovocem, moučník z hokaida, hokkaido moučník ořechy, hokaida sušene, chléb z z hokaida, susena z hokaida, dobroty z hokayda, top recepty buchta z hokaida, bábovka se sušeným se zázvorem, moučníky z hokaida

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, prášek do pečiva, dýně, mléko, olej, cukr třtinový, vejce, švestky sušené, rozinky, cukr vanilkový, čokoláda na vaření, tuk ztužený

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu