Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 264 kJ / 1 736 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,17 g |
Tuky | 129,42 g |
Vláknina | 12,18 g |
Cholesterol | 2,80 g |
Sodík | 489 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 29,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek, bobkový list, kuličky nového koření, několik plátků mandliček.
Krok 2: Vše zamícháme a pěkně restujeme, nakonec přidáme 50 ml smetany a dál dusíme tak, abychom vydusili smetanu.
Krok 3: Plátky želatiny vložíme do misky s 50 ml smetany a necháme 8-10 minut stát. Vše promícháme metličkou a mírně ohřejeme, ale nevaříme.
Krok 4: Orestovaná játra s cibulí bez koření rozmixujeme ponorným mixérem, přičemž po částech přiléváme vlažnou smetanu s želatinou a nakonec vmícháme po částech změklé máslo. Vše dochutíme ještě solí a pepřem a nalijeme do formy, jejíž dno jsme pokladli plátky slaniny. Zalijeme zbytkem rozpuštěného másla.
Krok 5: Vychladlou paštiku vložíme do ledničky a necháme 2-3 dny uležet. Podáváme s pečivem a zdobíme brusinkami.
Zveřejněno 5. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná paštika nadivoko z krůtích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn31
Moje poznámka
Jemná paštika nadivoko z krůtích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn31
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 22 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 23 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 25 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
paštika z krutích jater,
paštika domácí z krůtích jater,
domácí paštika krůtí játra,
kruti pastika,
domácí paštika z krůtích jater,
paštíka s krůtích jater,
recepty na domáci paštiky, kniha,
krůtí játra paštika,
krůtí paštika recept,
recept na paštiku z krůtích jater,
domácí paštika z krůty,
paštika z krůtích jater recept,
recept na krůtí paštiku,
paštika z krutích kuřecích jater,
paštika krůtí játra,
paštika z krůtího masa,
paštika z krůtího masa,
jemna pastika,
paštíka z krůtích z kuřecích jater,
domácí krůtí paštika
Suroviny:
játra krůtí,
máslo,
smetana,
cibule,
želatina,
pepř,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
tymián,
česnek,
brusinky,
mandle plátkové
Komentáře (37)