Podmáslové raženky
Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí, které mu dodá vláčnost. Výsledný tvar a posyp pečiva je jen na vaší fantazii.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 9-12 kousků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 046 kJ / 2 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,78 g |
Tuky | 41,75 g |
Vláknina | 16,35 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 6,50 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 374,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W13X
Moje poznámka
Podmáslové raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W13X
Nejnovější recepty
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 34 minutami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 10 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 19 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka
BublinaF před 1 minutou
Brokolicová polévka
Gothaj před 9 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 14 minutami
Pečená dýně
Agliooglio před 35 minutami
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 1 hodinou
Švestkový crumble
olgaja před 2 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 2 hodinami
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 3 hodinami
Tématické fráze:
razenky,
recept na raženky,
podmáslové pečivo,
housky raženky,
podmáslové houstičky,
podmaslove housky,
raznice na raženky,
raznice na pečivo,
tescoma raznice na housky,
podmaslovy dalamánky,
lněná mouka kefír,
podmaslove pecivo recept,
tescoma recepty,
raznice na housky,
pečivo s podmáslím,
houstičky z kefíru,
jíme jinak,
lněná mouka + kefír,
raznice tescoma,
recept raženky
Suroviny:
voda,
podmáslí,
sladěnka,
sůl,
olej,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
voda,
vejce,
sůl hrubá,
semínka sezamová,
mák
Komentáře (43)
A mám od Vás snad všechny kuchařky, dokonce i kuchařku pro remosku. Ta byla první.😁
podmáslové raženky určitě vyzkouším
ještě jednou moc děkuju za cenné rady
tak, co bude příště
díky moc, jsou skvělé