Podmáslové raženky
Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí, které mu dodá vláčnost. Výsledný tvar a posyp pečiva je jen na vaší fantazii.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 9-12 kousků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 046 kJ / 2 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,78 g |
Tuky | 41,75 g |
Vláknina | 16,35 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 6,50 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 374,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W13X
Moje poznámka
Podmáslové raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W13X
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 8 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno 9. 5. 2025 11:41
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno 9. 5. 2025 11:34
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno 9. 5. 2025 11:28
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno 9. 5. 2025 11:19
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno 9. 5. 2025 11:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta - prošívaná deka
Jana292 před 13 minutami
Pomalu pečená vepřová kýta
martivan před 1 hodinou
Omáčka z hlívy ústřičné
malirka před 1 hodinou
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 3 hodinami
Okurkový salát
JakubM před 3 hodinami
Nejlepší špenát
harovs před 4 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 4 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 4 hodinami
Tématické fráze:
razenky,
recept na raženky,
podmáslové pečivo,
housky raženky,
podmáslové houstičky,
podmaslove housky,
raznice na raženky,
raznice na pečivo,
tescoma raznice na housky,
podmaslovy dalamánky,
lněná mouka kefír,
podmaslove pecivo recept,
tescoma recepty,
raznice na housky,
pečivo s podmáslím,
houstičky z kefíru,
jíme jinak,
lněná mouka + kefír,
raznice tescoma,
recept raženky
Suroviny:
voda,
podmáslí,
sladěnka,
sůl,
olej,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
voda,
vejce,
sůl hrubá,
semínka sezamová,
mák
Komentáře (40)
A mám od Vás snad všechny kuchařky, dokonce i kuchařku pro remosku. Ta byla první.😁
podmáslové raženky určitě vyzkouším
ještě jednou moc děkuju za cenné rady
tak, co bude příště
díky moc, jsou skvělé