Podmáslové raženky
Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí, které mu dodá vláčnost. Výsledný tvar a posyp pečiva je jen na vaší fantazii.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 9-12 kousků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 046 kJ / 2 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,78 g |
Tuky | 41,75 g |
Vláknina | 16,35 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 6,50 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 374,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W13X
Moje poznámka
Podmáslové raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W13X
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 2 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 3 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 9 minutami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 33 minutami
Dušená mrkev
Tajemnost před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
oligarda před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 2 hodinami
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 3 hodinami
Tématické fráze:
razenky,
recept na raženky,
podmáslové pečivo,
housky raženky,
podmáslové houstičky,
podmaslove housky,
raznice na raženky,
raznice na pečivo,
tescoma raznice na housky,
podmaslovy dalamánky,
lněná mouka kefír,
podmaslove pecivo recept,
tescoma recepty,
raznice na housky,
pečivo s podmáslím,
houstičky z kefíru,
jíme jinak,
lněná mouka + kefír,
raznice tescoma,
recept raženky
Suroviny:
voda,
podmáslí,
sladěnka,
sůl,
olej,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
voda,
vejce,
sůl hrubá,
semínka sezamová,
mák
Komentáře (43)
A mám od Vás snad všechny kuchařky, dokonce i kuchařku pro remosku. Ta byla první.😁
podmáslové raženky určitě vyzkouším
ještě jednou moc děkuju za cenné rady
tak, co bude příště
díky moc, jsou skvělé