Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Bramborové lokše se škvarky a brynzou jsou dokonalou ukázkou tradiční slovenské a české kuchyně. Měkké, zlatavé bramborové placky doplněné křupavými škvarky a jemně slanou brynzou vytvářejí syté a výrazně chutné jídlo.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 702 kJ / 3 753 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,59 g |
Tuky | 226,75 g |
Vláknina | 34,20 g |
Cholesterol | 256 mg |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 6,27 g |
Sacharidy | 307,73 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4LOJ
Moje poznámka
Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4LOJ
Nejnovější recepty
Nakládané ředkvičky v octě
Přidáno před 1 hodinou
Veganský pudink s rebarborou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
Přidáno před 5 hodinami
Palačinky s jahodovo-tvarohovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Papriky plněné kuskusem s restovanou zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Krekry s chia semínky
Přidáno 2. 6. 2025 08:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Španělské ptáčky z mletého masa
Sahula před 2 hodinami
Laskonky jednoduché a křupavé
Hankali před 2 hodinami
Mini Pavlova
Hankali před 2 hodinami
Veky
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 hodinami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lucie1001 před 4 hodinami
Citrónové muffiny s mákem
marepavla před 6 hodinami
Babiččina hrachovka
Kajkajak před 6 hodinami
Penne s kuřecím masem a nivou
helen.fon@seznam.cz před 7 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
jamajka před 7 hodinami
Salát z bílé ředkve
Ucilu před 8 hodinami
Tématické fráze:
lokše,
bramborové lokše,
lokše s bryndzou,
bramborové lokše recept,
lokše recept,
bramborové placky lokše,
recept na bramborove lokše,
bramborové taštičky s brynzou,
škvarky recept,
jídlo lokše,
lokše se škvarkama,
domácí lokše,
bramborové tašky se škvarkama,
bramborové placky s brynzou,
pečení s brynzou,
bramborové placky se škvarky,
recept na lokše,
taštičky s brynzou,
bramborova lokse,
recept lokše
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
sůl,
cibule,
cibulka jarní,
sádlo,
škvarky,
brynza
Komentáře (24)
4 lokše nakrajame/natrháme na cca 2*2 cm kocky, necháme zovrieť vodu v hrnci alebo rych.var.kon. vložíme lokše, pomiešame a hneď scedíme (7s), pridáme 1 polievkovú ližicu sádla (kačica/hus) alebo výpek, dáme bryndzu a podla chuti dosolíme - bryndzou nešetriť. Kdo má rád halušky z bryndzou tak lokše sú 1000* lepšie.
Tak a prajem dobrú chuť.
Je to trochu pracné a nestíham ich robiť, miznú mi spod rúk a stojím kopu času pri sporáku. Naposledy som ich narobila 47 ks, už som bola naštvaná...Najčastejšie robím k pečenej kačici a dusenej kapuste, alebo stačí "kurohus". Strašne dobré sú iba samotné omastené kačacou, husacou masťou, alebo sádlom s pečeňou - játrami...ale aj na sladko.