Václavkový guláš
Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí, nakrájenou na měsíčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 668 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,96 g |
Tuky | 2,34 g |
Vláknina | 48,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Václavky očistíme, do guláše použijeme pouze hlavičky.
Krok 2: Na oleji nebo sádle osmahneme nadrobno nakrájené cibule téměř do tmavěhněda.
Krok 3: Přisypeme mletou červenou papriku, promícháme a ihned zalijeme vývarem nebo vodou.
Krok 4: Vložíme hlavičky václavek, které necháme vcelku, jenom velké překrojíme napůl. Hodně zmenší svůj objem.
Krok 5: Přidáme špetku kmínu, sušené pokrájené feferonky a dosolíme. Povaříme cca 20 minut.
Krok 6: Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme, aby byla šťáva pěkně lesklá.
Krok 7: Podáváme s cibulí nakrájenou na měsíčky a s knedlíkem.
Zveřejněno 29. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxxl
Moje poznámka
Václavkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxxl
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 8 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 3 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 4 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 4 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 5 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 5 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 7 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 9 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 9 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 9 hodinami
Tématické fráze:
úprava václavek,
zpracování václavek,
guláš z václavek,
houbový guláš z václavek,
úprava hub václavek,
václavkový guláš s masem,
guláš s václavek,
sušené václavky,
houby václavky recepty,
václavky sušení,
václakový guláš,
zpracování hub václavek,
sušení václavek,
houby vaclavky zpracovani,
váckavkový guláš,
václovkový guláš,
vyborny vaclavkovy gulaš,
jak vypadá houba václavka,
váslavkový guláš,
recepty z václavek
Suroviny:
houby václavky,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
kmín celý,
feferonky sušené,
sůl,
vývar masový,
cibule
Komentáře (29)