Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křepelka z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie627 kJ /
150 kcal
Bílkoviny1,64 g
Tuky14,02 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Křepelky dobře propláchneme a zbavíme případných zbytků peří. Vydatně je osolíme jak na povrchu tak uvnitř. Křepelky převážeme provázkem tak, že stehýnka na jejich konci svážeme a pod křidýlky protáhneme konce provázku a vznikne nám tzv. „kuřecí“ vizáž. To nám zabrání tomu, že nedojde po upečení a následné manipulaci k nechtěnému rozpadnutí z požadovaného tvaru. Krok 2: Křepelky ještě poté na povrchu okořeníme čerstvě mletým pepřem a drceným kmínem. Zprudka všechny opečeme na rozpuštěném husím sádle, a to ze všech stran. Poté je přendáme do pomalého hrnce (dále jen PH) a podlijeme kuřecím vývarem. Krok 3: Přidáme jalovec, bobkový list a 1/2 cibule. Na PH nastavíme program HIGH, a připravujeme 3 hodiny. Krok 4: Křepelky poté opatrně vyjmeme z PH a dáme je do mikrovlnné trouby pod gril tzv. opéct na barvičku (opravdu jen gril, v žádném případě nevlnit). Krok 5: Takto krásně měkké a opečené křepelky opatrně zbavíme provázku a servírujeme na kopečku zelí, doplněné opečenými kostičkami houskového nebo bramborového knedlíku na husím sádle.

Zveřejněno 5. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W12o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W12o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

skvost - ale co s tím udělám:-D:yes: křepelky nemám, pomaláč nemám, hlad mám;-)luxus:yes:

spagetka:Tedy Albert mám zmáknutý,ale v akci křepelky ještě nebyly :-//:-//

Jikotka: Jiřinko, jukni do Alberta - super market v mrazáku, u nás je úplně vpravo dole, teda malinko dražší, ale mají to dost často v akcích

:-p:-p:-p:yes:,ale kde vzít křepelky?Ještě jsem je nikdy v obchodě neviděla :-)),ale bodík dávám,je to krása na talíři...

Jéééžiši,to je bobánek maličký:-*Ale určitě moc chutná dobrůtka:-p:yes::-K

Hmmm, labužnická porcička:-p:yes: Škoda, že jsou tak malinké:-//:-D

Tématické fráze:
křepelka na grilu, křepelka recept, krepelka recepty, top recepty křepelka, dusena krepelka, křepelka discuze, křepelka dušená, příprava křepelky, křepelka nákup, křepelky obchod, křepelka vývar, recepty z křepelek, recepty na křepelky, krepelka knedlik a zeli, top recept křepelka, křepelky recept, recept na dušené křepelky, křepelky na grilu top recepty, vyvar z krepelky, albert pomalý hrnec

Suroviny:
křepelky, vývar kuřecí, sádlo husí, bobkový list, cibule, sůl, pepř, jalovec

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu