Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 365 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,60 g |
Tuky | 16,86 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 78 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 32,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve dáme péci v alobalu neloupanou palici česneku, kterou zakápneme troškou oleje. Trvá to při teplotě 220°C asi 40 minut. Nejlépe je upéci česnek do zásoby, pokud něco pečeme v troubě, vymačkat poté ze slupek a zamrazit.
Krok 2: Steaky musí mít pokojovou teplotu. Můžeme je zpevnit po obvodu provázkem, aby nám hezky držely tvar a rovnoměrně se upekly. Těsně před pečením je posypeme hrubozrnnou solí a pepřem z mlýnku.
Pánev se silným dnem dobře rozpálíme (já peču na sucho, můžete ale steaky lehce potřít olejem) a steaky pečeme z jedné strany cca 4 minuty a jakmile se nahoře objeví krůpěje krve, otočíme. Druhou stranu pečeme již o trochu kratší dobu. Pokud chceme připravit steak medium, mělo by maso při stlačení klást odpor jako dlaň pod palcem. Krok 3: Steaky vyjmeme na připravený alobal, potřeme je z obou stran lehce máslem a zabalíme do alobalu, aby se všechny chuti prolnuly. Krok 4: Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, vymačkáme do něj upečený česnek ze slupek, přihodíme pár lístků šalvěje, rozmícháme a přilijeme trochu vody nebo vývaru ( cca 2 lžíce). Poté vlijeme smetanu a vsypeme zelený pepř. Provaříme do požadované konzistence a dochutíme solí.
Pánev se silným dnem dobře rozpálíme (já peču na sucho, můžete ale steaky lehce potřít olejem) a steaky pečeme z jedné strany cca 4 minuty a jakmile se nahoře objeví krůpěje krve, otočíme. Druhou stranu pečeme již o trochu kratší dobu. Pokud chceme připravit steak medium, mělo by maso při stlačení klást odpor jako dlaň pod palcem. Krok 3: Steaky vyjmeme na připravený alobal, potřeme je z obou stran lehce máslem a zabalíme do alobalu, aby se všechny chuti prolnuly. Krok 4: Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, vymačkáme do něj upečený česnek ze slupek, přihodíme pár lístků šalvěje, rozmícháme a přilijeme trochu vody nebo vývaru ( cca 2 lžíce). Poté vlijeme smetanu a vsypeme zelený pepř. Provaříme do požadované konzistence a dochutíme solí.
Zveřejněno 2. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dxkq
Moje poznámka
Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku (medium - medium rare)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dxkq
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 1 hodinou
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 9 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová pórková polévka
TondaS před 13 minutami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 29 minutami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 36 minutami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 51 minutami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 52 minutami
Vepřové s hlívou ústřičnou
Sahula před 53 minutami
Kuře na paprice se smetanou
MiskaM před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Sahula před 2 hodinami
Domácí pizza
ne.honzula12 před 2 hodinami
Adélčin dort Barbie
JanaZavadilova před 2 hodinami
Tématické fráze:
rib eye steak recept,
rib eye steak,
ribeye steak,
rib eye steak recepty,
ryb eye steak,
příprava rib eye steaku,
omáčka z pečeného česneku,
příprava rib eye steak,
hovězí steak medium,
rib eye steak priprava,
hovězí rib eye steak,
maso medium,
ryb eye,
peceni steaku,
jak nejlépe připravit steak,
rib steak,
rib eye,
recept na rib eye steak,
recepty rib eye steak,
pomalu pečený vysoký roštěnec
Suroviny:
roštěnec hovězí vysoký,
česnek,
šalvěj,
pepř zelený sterilovaný,
máslo,
smetana na vaření,
sůl hrubozrnná,
pepř mletý
Komentáře (47)
Abych byla přesná tak druhý, který se za to dal považovat.
Foto přikládám, klidně vymažu
A nic nemyslím zle
Jééé omluva..