Rib eye steak na litinové pánvi

Hovězí maso Doba přípravy: 15 minut 0 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 15 minut 0 názorů

Suroviny 1 porce

250 g hovězího rib eye steaku
hrubozrnná sůl
olej na vytření pánve

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce osolíme a necháme před použitím asi 0,5 hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Litinovou pánev potřeme 2 kapkami oleje a předehřejeme v troubě cca 3 minuty.

  2. Pánev přendáme z trouby na sporák a rozpálíme. Na rozpálenou pánev vložíme maso a prudce pečeme z každé strany 1 minutu.

  3. Pánev s masem přendáme do rozpálené trouby (230ºC), kde necháme zprudka péct 3 minuty.

  4. Teplotu stáhneme na 180ºC a pečeme ještě 3 minuty.

  5. Steak podáváme přímo na litinové pánvi. Jako příloha je vhodná bylinková bageta, zeleninový salát nebo zelené fazolky.

Komentáře k receptu Rib eye steak na litinové pánvi

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rib eye steak recept rib eye steak rib eye steak recepty ribeye steak rib eye steak příprava příprava rib eye steaku rib eye hovězí rib eye steak ribsteik ribeye steaky jak připravit rib eye steak recepty na litinové pánvi příprava rib eye steak ribeye steak s pepřový prelivem ryb eye rib eye steak videorecept steak rib příprava rib eye hovězí maso litinový recept na rib eye