Jehněčí plíčky v omáčce
Vnitřnosti jsou plné minerálních látek a vitamínů. Jsou však náročnější na přípravu a také mnohdy na seznamu pokrmů, které lidi nemají rádi. Pokud však mezi ně nepatříte, zkuste tento recept na jehněčí plíce v česnekové omáčce s bylinkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 730 kJ / 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,23 g |
| Tuky | 2,90 g |
| Vláknina | 52,53 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 81 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 126,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pľúcka narežeme na plátky asi 1 cm hrubé.
Krok 2: Na oleji opražíme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme papriku, rascu, provensálske bylinky a bazalku a krátko opražíme.
Krok 3: Na túto zmes uložíme plátky pľúcok a osolíme ich. Podlejeme vodou a dusíme domäkka (v tlakovom hrnci cca 20 minut).
Krok 4: Mäkké pľúcka vyberieme na tanier a omáčku zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Dochutíme vínnym octom a cesnakom a vložíme späť plátky pľúcok. Necháme krátko jemne prevrieť. Podávame s nokami.
Zveřejněno 21. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí plíčky v omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5kB
Moje poznámka
Jehněčí plíčky v omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5kB
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 44 minutami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 1 hodinou
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 13 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
JajkaP před 1 hodinou
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 9 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 10 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 10 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 10 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 11 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 11 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 13 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí plíčky,
jehněčí plíčky na smetaně,
pličky jehněčí,
jehněčí plíčka,
jehněčí plíčka na smetaně,
jehněčí maso recepty,
"jahnacie pľúcka",
recept na jehněčí pličky,
plíčky na kyselo,
jehněčí omáčka,
jehněčí mas recepty,
pličky jehnči na smetaně,
jehneci plicka recept,
omáčka z plíček,
omáčka z jehněčích vnitřností,
nejlepší pličky omáčka recept,
jahnacie plucka recept,
jehneci plice,
jehněčí omáčky,
omáčka z jehněčího
Suroviny:
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
solamyl,
kmín mletý,
koření provensálské,
bazalka čerstvá,
olej,
sůl,
ocet vinný červený
Komentáře (10)
Ale mě spíše zaujalo,že ten pajšlík krájíš na plátky v syrovém stavu.Jehněčí jsou sice o něco menčí,než vepřová,která používám já,ale určitě vařená vcelku nabydou stejně
Bod je jasný