Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkové závitky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie90 kJ /
22 kcal
Bílkoviny0,84 g
Tuky0,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na 1 cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. Poté je vysušíme papírovou utěrkou. Potřeme z obou stran olivovým olejem a dáme péct do trouby rozpálené na 220°C.
Plátky lilku vyjmeme z trouby a potřeme rozmačkaným česnekem, stačí z jedné strany. Každý plátek lilku položíme na plátek šunky, na něj dáme kousek mozzarelly, bazalku a sušené rajče.Já si mozzarellu trochu vždy osolím, ale není potřeba. Svineme a sepneme závitek párátkem. Krok 2: Opečeme na mírnějším plameni ze všech stran a jakmile by měla mozzarella tendenci vytékat, vyjmeme.
Podáváme třeba s pečivem nebo jenom se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 28. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkové závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5Rp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkové závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5Rp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Díky všem za milé komentáře;-):-K

To je dobrota, dělám podobně, ale tento systém je super, upéci plátky předem, jak mazané, Bod je jasný:yes::yes::yes::-)):-D:-D:-))

V létě jsem dělala skoro stejně / místo česneku bylinky a misto schwarzwaldu anglickou /, bylo to moc dobré, vyzkouším podle Tebe, naštěstí není problém koupit lilek i v zimě. :-):yes::yes:

Hůůůš letííím!!! Jen to vidím na FB a letííím!!! To je zase něco pro mne, že?? :-D:yes::yes::yes::yes:

Já jsem pekla v troubě ještě dvě půlky celého lilku, takže jsem tam plátky dala taky, ale samozřejmě jde udělat všechno jen na pánvi;-)

paráda:yes:

Dobrota, jen delam obracene, griluji lilek na panvi a pak zapecu v troube s naplni, vysledek stejny, strasne jedle.

Recept se mi líbí:-p:-p, uložila jsem si ho a příležitostně zrealizuji:yes:

1974andrea::-8Ještě se mám hodně co učit;-):-D:-D
Sakriš,ale s tím sýrem bych si to vážně dala:-p

Anna Kocikova:Drahuško, já dělám všechno cestou nejmenšího odporu:-D

Supr recept :yes: posílám boda

Andri,závitky s mozzarellou vypadají moc hezky:-p:yes::-K
V létě jsem dělala něco podobného(bez sýra)a přemýšlím,proč jsem to připravovala tak pracně;-)když to jde i jednoduše:-D:-D
http://www.toprecepty.cz/recept/34685-lilek-z-gril...

Tématické fráze:
zavitky z lilku, lilek závitky, závitek z lilku, lilkový závitek, lilkové závitky s mozzarellou, zavitku s lilku, lilek se slaninou a mozzalerou, závitky z z lilku, recept na zavitky z lilku, co udělat z lilku, lilek závitek se sýrem, závitky s lilku, lilkove zavitky na grilu, távitky z lilku, lilkove zavytky, závitky z lilku s ricottou, závitky z lilku s ricotou, recepty neco z lilku, lilkový závitek na gril, zapecene zavitky s lilku

Suroviny:
lilek, šunka schwarzwaldská, sýr mozzarella, rajče sušené v oleji, česnek, bazalka čerstvá, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu