Cukroví - Marokánky
Na marokánky z cukrárny si jistě všichni rádi zavzpomínáme, ale věřte, že ty domácí jsou mnohem lepší. U nás patří marokánky k nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Kandované ovoce spolu s oříšky a čokoládou tvoří dokonalou kombinaci chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 306 kJ / 1 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,82 g |
| Tuky | 90,04 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 82 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 145,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci smícháme smetany, cukry, máslo a mouku. Směs za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 1–2 minuty, odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 2: Do směsi vmícháme mandle, oříšky a kandované ovoce.
Krok 3: Velký plech vyložíme pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 150 °C.
Krok 4: Lžičkou tvoříme na pečicí papír hromádky v dostatečných rozestupech, mírně se roztečou.
Krok 5: Plech vložíme do trouby a marokánky pečeme asi 10-15 minut dorůžova.
Krok 6: Ještě teplé je sundáme z plechu a necháme vychladnout.
Krok 7: Spodní stranu potřeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukroví - Marokánky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKl
Moje poznámka
Cukroví - Marokánky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKl
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 1 hodinou
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 16 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 18 hodinami
Medové hvězdičky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Klanic před 11 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 12 minutami
Posvícenské ořechy
Hannca před 21 minutami
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 30 minutami
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 33 minutami
Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem
Wikki před 58 minutami
Zdravé celozrnné sušenky
káťa před 1 hodinou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
LUCAH před 2 hodinami
Kokosové tyčinky špaldové
80Katerina.M před 2 hodinami
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 12 hodinami
Tématické fráze:
marokánky ze smetany,
nejlepší vánoční cukroví,
nejlepší vánoční cukroví marokanky,
vánoční cukroví nejlepší recepty marokánky,
mimibazar recepty nejlepší,
recepty na vánoční cukroví,
top cukroví,
nejlepší vánoční cukroví recepty,
rychle vanocni cukrovi,
nejlepší cukroví,
recept na nejlepší marokánky,
levné vánoční cukroví,
nejlepší recepty na vánoční cukroví,
vánoční cukroví nejlepší recepty,
vánoční marokánky,
marokánky-recept,
marakonky,
cukroví bez mouky,
cukroví-marokánky,
vánoční cukroví-marokánky
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka hladká,
oříšky,
mandle sekané,
ovoce kandované,
poleva čokoládová
Komentáře (13)
Promiňte, já si (kromě té čárky) dělám tak trochu prču...
Já peču taky asi 15´, ale při 200-220°C. Pravda, jedná se o marokánky, kterými by ani Imrich Bugár nepohrdl
...do šlehačky se vám asi vloudila, mrška, desetinná čárka...
"Peču na 100 stupňů..." Kolik hodin pečete, než to zrůžoví (pokud to tedy negrilujete)