Cukroví - Marokánky
Na marokánky z cukrárny si jistě všichni rádi zavzpomínáme, ale věřte, že ty domácí jsou mnohem lepší. U nás patří marokánky k nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Kandované ovoce spolu s oříšky a čokoládou tvoří dokonalou kombinaci chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 306 kJ / 1 507 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,82 g |
Tuky | 90,04 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 82 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 145,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukroví - Marokánky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKl
Moje poznámka
Cukroví - Marokánky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKl
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 13 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 3 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 7 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 7 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 7 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 10 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 11 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 12 hodinami
Tématické fráze:
marokánky ze smetany,
nejlepší vánoční cukroví,
nejlepší vánoční cukroví marokanky,
vánoční cukroví nejlepší recepty marokánky,
mimibazar recepty nejlepší,
recepty na vánoční cukroví,
top cukroví,
nejlepší vánoční cukroví recepty,
rychle vanocni cukrovi,
nejlepší cukroví,
recept na nejlepší marokánky,
levné vánoční cukroví,
nejlepší recepty na vánoční cukroví,
vánoční cukroví nejlepší recepty,
vánoční marokánky,
marokánky-recept,
marakonky,
cukroví bez mouky,
cukroví-marokánky,
vánoční cukroví-marokánky
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka hladká,
oříšky,
mandle sekané,
ovoce kandované,
poleva čokoládová
Komentáře (13)
Promiňte, já si (kromě té čárky) dělám tak trochu prču...
Já peču taky asi 15´, ale při 200-220°C. Pravda, jedná se o marokánky, kterými by ani Imrich Bugár nepohrdl
...do šlehačky se vám asi vloudila, mrška, desetinná čárka...
"Peču na 100 stupňů..." Kolik hodin pečete, než to zrůžoví (pokud to tedy negrilujete)