Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenová omáčka

Máte chuť na omáčku, co má říz? Zkuste křenovou. Česká klasika, která se z našich jídelníčků téměř vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.

Hodnocení receptu je 4,6 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 945 kJ /
465 kcal
Bílkoviny17,00 g
Tuky26,27 g
Vláknina1,68 g
Cholesterol 87 mg
Sodík 312 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy39,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vroucího osoleného mléka vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Krok 2: Povaříme, dle chuti přikyselíme, osladíme a osolíme. Krok 3: Nakonec vmícháme buď nastrouhaný křen nebo Krenex. Krok 4: Podáváme s knedlíkem a vařeným nebo uzeným masem.

TIP: Křen v kuchyni - recepty, jak jej uchovat

Zveřejněno 31. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenová omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRLz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenová omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRLz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduché, rychlé a chutné.Podáváno s bramborem a uzeným hovězím jazykem. Děkuji za inspiraci :yes:

Omáčka je opravdu výborná.

Asi smetana na vaření 12 %, ne šlehačka :-) je to tak? Zítra zkusím.

Saša Herdová 13. 1. 2016 12:55
Tahle omáčka nemá chybu. Teď jsem jí dovařila a náramně jsem si pochutnala.Dávám Vám plný počet:yes:

vlkodlak: Určitě bude vynikající ale možná,že jste se překoukl.Vidím ve Vaší babičce tu moji a ta dělala vývar do křenovky zásadně hovězí.Vepřový vývar je jiný,to tak na ovarovku/kroupy,křen a majoránku/.Udělali jste mi všichni chutě.Zítra vyrvu čerstvý křen a jdu na nííííííííííííííí,klidně bez masa a když už,tak s uzeným vepřovým jazykem.Všem dobrou chuť a hezký víkend 7-8.3.2015

vlkodlak::-)):-)):-)) dělám ji taky tak,a když není čas na vaření,tak misto vývaru hodim kostku masoxu...:-p

hmm zhulenost.dik
:yes:

vlkodlak 5. 2. 2014 09:31
Naše babička má na křenovou omáčku jedinečný recept. Povaří
hovězí, nebo vepřové kosti, slije přes cedník, zahustí smetanou
s moukou, povaří, odstaví a dochutí solí, trochou pepře,
dosladí malinko, a na konec dá nastrouhaný křen. Může dát i
krenex ve sklence. Zkuste to, stojí to za to.

Vlkodlak: Všetci sme amatéri, profesionálni kuchári tu nechodia ;-)

Víte moje maminka dělá křenovou omáčku po moravsku a musím říct,
že lepší jsem zatím nikde nejedl. To co je tady napsáno no nevím,
jestli bych snědl křenovou omáčku tady referovanou. Měli by sem dávat recepty lidé znalí, a ne amatéři.

Olga Nesměráková 20. 9. 2013 07:28
Ve všech receptech mi chybí plátky mandlí . :-(

Ota:cibulka tam není,ne?:-(

Ota:

KULDA:aha,nekdo dokonalej,co!bych chtela videt vase zacatky!!

ani smetanovej zaklad neudelate???!!! Tahle stranka je k popukani.

Tématické fráze:
krenova omacka, křenová omáčka od babičky, krenova omacka recept, recept na krenovou omacku, recept křenová omáčka, křenová omáčka z krenexu, omáčka křenová, jak se dělá křenová omáčka, recepty krenova omacka, křenová omáčka recepty, jak se vari krenova omacka, top recepty křenová omáčka, krenovaomacka, křenová, recepty křenová omáčka z hovězího, omacky krenova, křenová omáčka-recept, křenová omáčka se smetanou, recepty na křenovou omáčku, křenová omačka

Suroviny:
křen strouhaný, smetana na vaření, mléko, mouka hladká, sůl, ocet, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu