Bratislavský vánoční závin
Pracnější recept na (nejen) vánoční závin z kynutého těsta s makovou či ořechovou náplní si žádá více času na přípravu, ale odvděčí se vám lahodnou chutí. Netradiční potírání vaječným žloutkem a bílkem se zasycháním zajistí mramorování a lesk.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 38 482 kJ / 9 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,39 g |
Tuky | 466,55 g |
Vláknina | 71,74 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 806 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 984,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavský vánoční závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyjJ
Moje poznámka
Bratislavský vánoční závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyjJ
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 5 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 3 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 3 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 3 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 3 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 3 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 3 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 4 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 5 hodinami
Tématické fráze:
bratislavsky makovy zavin,
bratislavske rozky,
bratislavsky orechový závin,
bratislavský moučník,
bratislavské cesto,
bajgle,
orechovy závin,
bratislavské rohlíčky,
bratislavske rozky recept,
závin,
bratislavský bajgel,
recept vanočni bajgle,
vanocni bajgle,
makovy zavin bratislavsky,
bratislavske vanocni zaviny,
vanocni bratislavsky zavin,
bajgle recept,
bratislavské placko,
bratislavsky kynuty zavin,
bratislavský rohlík
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
droždí,
cukr,
mléko,
smetana zakysaná,
sůl,
bílek,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
mléko,
cukr vanilkový,
rozinky,
rum,
mák mletý,
cukr moučkový,
citron,
voda,
rozinky,
rum
Komentáře (41)
Mám knihu, ako sa kedysi varilo v Prešporku (Bratislave), dá sa do nej začítať a dozvedieť všeličo.
Jeden špatný jsem také koupila v Maďarsku v Tescu. Taky koš a už nemám odvahu kupovat mák vubec. Mám pocit ,že hraju basket . Ze tří dva skončí v koši. A když není úplně na vyhození ,tak nechutná a něco mu chybí, je jaksi vyčichlý nebo co. Tak si opravdu v té Bille měla štěstí ,dostali čerstvý. Také skladuju v mrazáku,ale když je špatný u když koupíš, tak ho ten mrazák nezlepší .
Chystám se taky na něj, ale po svátcích
Magdi, jediné, co u nás neprojde, je nějaké uležení