Základní chleba z remosky
Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce ušetří spoustu času i elektrické energie.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,73 g |
Tuky | 9,47 g |
Vláknina | 22,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 331,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Základní chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8kR
Moje poznámka
Základní chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8kR
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 14 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 18 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno 4. 5. 2025 04:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 7 minutami
Masové kuličky s fazolemi
Vali1 před 1 hodinou
Celozrnné rohlíky s omládkem
Dajda před 3 hodinami
Chilli con carne
helusa27 před 4 hodinami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 14 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 15 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 16 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 16 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 16 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 18 hodinami
Tématické fráze:
pečení chleba v remosce,
chleba z remosky,
chleba v remosce,
chleba pečený v remosce,
chléb z remosky,
chléb pečený v remosce,
chléb v remosce,
jak upéct chleba v remosce,
remoska zkušenosti,
domaci chleba v remosce,
pečivo v remosce,
domácí chleba z remosky,
chléb remoska,
domaci chleb z remosky,
chleba do remosky,
pečivo z remosky,
remoska chleba,
pečený chléb v remosce,
chleba remoska,
remoska návod
Suroviny:
voda,
cukr,
sůl,
ocet,
kmín celý,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (41)
Pečeno bylo v hliníku (na papíru)
No, někdy se mezi nebem a zemí dějí nepochopitelné věci...
Domácí chléb bez hnětení
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Časy se změnily a paní casinová frfle, že se musí šetřit
M.j. i z úsporných důvodů jsem hledal chleba z remosky a zvolil jsem tento...
Rcp jsem dodržel do mrtě až na maličkost: použito bylo 7g sušeného droždí...
Z těsta jsem udělal před druhým kynutím placku přes celé dno
Vše klaplo..., až na dobu pečení: pekl jsem na barvu a furt se mi zdálo (a nebyl to sen) že je chleba zespodu bledý
Děkuji za tento postup
Majiteľom remosky doporučujem vyskúšať tento recept.
Doporučila bych vám dávku těsta dodržet. Možná se do remosky vejde i více, ale je to maličký prostor, veliký chleba se v něm nemusí dobře propéct a kvalita kůrky také utrpí.
No, remosky jsou tří velikostí
(na rcp už se nějakou dobu taky chystám)
všem: Chleba je chuťově moc dobrý, ale velice málo nakynul, byl zbytečně ani ne tuhý, spíš příliš hutný. Víte někdo, co s tím? Už kvásek se mi zdálo, že vůbec nevyběhnul a těsto celkově málo nabylo...
Jsme doma jen dva, chleby v troubě už péct nebudu - jen v remosce.