Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí závitky

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

SKADINKA

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 085 kJ /
2 171 kcal
Bílkoviny194,52 g
Tuky132,82 g
Vláknina25,20 g
Cholesterol 722 mg
Sodík 2,12 g
Sůl5,01 g
Sacharidy39,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby důkladně očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme ji na pánvi. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přisypeme houby, ochutíme solí a pepřem a opékáme asi 8 minut. Poté odstavíme. Krok 2: Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Lžíci hub dáme stranou, zbylé houby promícháme s mletým masem, přidáme také vejce, oregano a nasekanou petrželovou nať a vše ještě jednou promícháme. Houbovou směs rozdělíme na plátky masa, plátky zabalíme a upevníme párátkem. Na dno pekáčku dáme zbylou houbovou směs a navrch naklademe závitky. Krok 3: Všechno podlijeme vývarem, vložíme do rozpálené trouby. Přiklopíme pekáčkem a dusíme doměkka. Během dušení znovu podlijeme vývarem. Hotové závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a ještě povaříme. Závitky naklademe na talíře a přelijeme omáčkou.

Zveřejněno 11. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0p3G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0p3G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

BlankaZ: Každé patří do jiné kategorie.

Můžu se optat,proč tu máte dva úplně shodné recepty,jenom s obměnou masa?Vepřové a hovězí závitky?Nechápu princip:-?

no dala jsem mražene ale neva :-D

Bibinka: Nedala jste ten druhý bod, je tam jen jeden :-D

Skadinko, hovězí a houby, to je známá a bezvadná kombinace, také dělávám, i když poslední dobou spíš z vepřového, hovězí je jaksi drahé. Jen by mě zajímalo, kde jsi vzala čerstvé houby, že by v lednovém lese:-O:-D
Máš 2.:yes:

děkuju:-)

Ukládám, bod je jistý:yes::-)):-))

Tématické fráze:
hovězí závitky, závitky z hovězího masa, recepty hovězí závitky, hovezi zavitek, hovezi zavitky recept, recept na hovezi zavitky, závitek z hovězího masa, hovězí masové závitky, hovězí zívitky, recept hovezi zavitky, hovězí závitek s vejci, hovezi zavytky, hovězí zavitky na na houbách, hovězí závitky v troubě na houbách, závitka z hovězího masa, zavitky s hoveziho, zívitky, vepřové závitky i hovězí, hovezi maso závitky, hovězí závitky s vejci a houbami

Suroviny:
houby čerstvé, cibule, slanina, olej, sůl, pepř mletý, hovězí zadní, maso vepřové mleté, vejce, koření oregáno, petržel, vývar, mouka hladká, knedlík houskový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu