Grilované kuře pod cihlou
Grilování kuřecích prsou pod cihlou zajistí šťavnatý výsledek a výraznou mřížku na povrchu. Pro intenzivnější chuť maso předem marinujte. Díky krátkému pobytu v silném žáru se prsa nevysuší a vy si venku snadno připravíte lehkou a zdravou letní večeři.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 460 kJ / 2 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 328,00 g |
Tuky | 74,04 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 770 mg |
Sodík | 2,78 g |
Sůl | 6,96 g |
Sacharidy | 9,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prsou odstraníme přebytečný tuk a šlachy. Opláchneme je pod studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami.
Krok 2: Prsa po obou stranách posypeme solí, černým pepřem, pálivou paprikou, česnekem a rozmarýnem a vmasírujeme vše prsty do masa.
Krok 3: Rozložíme prsa do skleněné misky a zalijeme citrónovou šťávou a olivovým olejem. Necháme marinovat v ledničce 30–60 minut. Během této doby maso několikrát obrátíme.
Krok 4: Nastavíme gril na přímé grilování a předehřejeme ho na vysokou teplotu. Pokud používáme plynový gril, umístíme okapané dřevěné lupínky do udícího boxu.
Krok 5: U grilu na dřevěné uhlí vhodíme okapané lupínky přímo na žhavé uhlíky. Grilovací rošt očistíme kartáčem a potřeme ho rostlinným olejem.
Krok 6: Umístíme kuřecí prsa na grilovací rošt, všechny ve stejném směru, např. v úhlu 45 stupňů k mřížce roštu.
Krok 7: Na maso položíme zabalené cihly v alobalu nebo grilovací žehličku pro tento účel určenou. Zatížením dosáhneme nejen výraznějšího otisku mřížky roštu, ale maso si hlavně uchová svoji šťavnatost.
Krok 8: Grilovat můžeme se zavřeným poklopem grilu nebo bez něj, čímž můžeme regulovat intenzitu vůně kouře, kterou bude maso mít (zavřený poklop = větší intenzita vůně kouře).
Krok 9: Grilujeme prsa, až jsou úplně propečená, tj. 4 až 6 minut z každé strany. V půlce grilování z každé strany otočíme prsa o 90 stupňů, abychom vytvořili atraktivní otisk mřížky roštu.
Krok 10: Maso by mělo být v nejsilnější části na dotek pevné, pak je úplně propečené. Přendáme kuřecí prsa na talíř a podáváme s pečivem a grilovanou zeleninou.
Zveřejněno 23. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilované kuře pod cihlou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wqk
Moje poznámka
Grilované kuře pod cihlou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wqk
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 6 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 11 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 15 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 15 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 4 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 6 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 6 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 7 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 8 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 8 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 9 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 9 hodinami
Tématické fráze:
kuře na cihle,
kuřecí pod cihlou,
kuře na grilu v alobalu,
kuřecí prsa pod cihlou,
gril z cihel,
grilování na plynovém grilu recepty,
kuře pod cihlou video,
grilovane kure v alobalu,
grilovací cihly,
gril na kuřata na dřevěné uhlí,
kuchar koura,
kuře na plynovém grilu videorecepty,
grilovane kure na dřevěném uhlí,
grilované kuřecí v alobalu,
kuřecí prsa grilu pod cihlou,
kuře pečené pod cihlou,
grilovane kuře na grilu v alobalu,
pecene kure na cihle,
kuře cihla,
gril na kuře uhlí
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl mořská,
pepř černý,
paprika sušená pálivá,
česnek,
rozmarýn čerstvý,
šťáva citronová,
olej olivový,
Komentáře (9)
http://www.youtube.com/watch?v=Gk5LXEzs-2k
Dáváš sem samé rcp na grilování - že Ty prodáváš grily ?