Cibuláda
Sladko-slaná směs připravená z karamelizované cibule. Karamelizace přemění cibuli na jemně sladkou a chutnou směs s bohatou, komplexní chutí. Používá se jako dochucovadlo, skvěle se hodí k sýrům, grilovaným masům, pečené zelenině, nebo sendvičům a burgerům.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka je asi 1350 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 610 kJ / 2 536 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,00 g |
| Tuky | 90,30 g |
| Vláknina | 120,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 174 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 375,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na středním plamenu rozehřejeme v hlubokém hrnci olej a vsypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka.
Krok 2: Přiklopíme poklicí a 40 min dusíme, neměla by se smažit, ale dusit, aby pomalu zkaramelizovala. Občas promícháme.
Krok 3: Poté přidáme cukr, ocet, pepř a sůl, podle chuti. Chvilku dobře mícháme, aby se cukr rozpustil a rovnoměrně se chutě propojily. Ještě 10 minut povaříme, aby cibuláda zhoustla a proměnila se v sirup.
Krok 4: Naplníme do skleniček (nejlépe se širokým hrdlem) a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Zveřejněno 2. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kog6
Moje poznámka
Cibuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kog6
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
JanaPav před 22 minutami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 40 minutami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 11 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 12 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 13 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 14 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 18 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 19 hodinami
Tématické fráze:
cibuláda z červené cibule,
domácí cibuláda,
cibuláda k masu,
cibulanda,
cibuláda apetit,
cibuáda,
cybuláda,
cibulenáda,
cibulda,
nejlepsi cibulada,
cibulanda recept,
cibuláda bez cukru,
cibulád,
ciblada,
cibuliada,
cibuláda-recept,
cibubuláda,
cibulá¨da,
cibulara,
cobulada
Suroviny:
olej olivový,
cibule,
cukr hnědý,
ocet vinný červený,
sůl mořská,
pepř černý
Komentáře (9)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0