Maminčiny koblihy
Znáte někoho, kdo by odmítl čerstvou voňavou a nadýchanou domácí koblihu? Příprava není tak složitá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Stačí vypracovat těsto, usmažit koblihy, naplnit oblíbenou zavařeninou a pak už si jen pochutnávat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 073 kJ / 5 515 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,28 g |
| Tuky | 143,05 g |
| Vláknina | 34,80 g |
| Cholesterol | 1,56 g |
| Sodík | 3,50 g |
| Sůl | 8,71 g |
| Sacharidy | 841,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko lehce ohřejeme. Přidáme lžíci cukru, všechno droždí a vidličkou rozšleháme. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Žloutky rozšleháme s máslem a cukrem. Mouky se solí prosejeme do mísy. Uděláme důlek, nastrouháme do něj citronovou kůru a přidáme žloutkovou směs.
Krok 3: Nakonec vmícháme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto.
Krok 4: Na teplém místě necháme asi hodinu kynout. Jednou propracujeme a dáme kynout ještě na půl hodiny.
Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na vál. Vyválíme plát asi 1,5 cm silný. Z plátu těsta vykrajujeme koblihy, které necháme ještě chvíli nakynout.
Krok 6: Doprostřed prstem uděláme důlek. Vložíme do rozehřátého oleje důlkem dospod. Smažíme v rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany.
Krok 7: Hotové koblihy dáme okapat na papírový ubrousek a necháme vychladnout.
Krok 8: Vychladlé koblihy plníme libovolnou marmeládou a pocukrujeme.
Zveřejněno 1. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčiny koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7z5j
Moje poznámka
Maminčiny koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7z5j
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 19 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 32 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 53 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 1 hodinou
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
maminčiny recepty,
mamincinyrecepty.cz,
recepty maminčiny,
maminčiny recepty cz dorty řezy dobroty,
koblihy recept,
maminciny,
bavorské koblihy,
bavorské vdolečky maminčiny recepty,
maminčiny recepty vdolky,
dia koblihy,
recept na koblihy,
mamincinyrecepty,
jak se dělají koblihy,
maminciny. polevky,
maminčiny recepty.cz,
maminčiny recepty cz,
koblihy,
babiciny koblihy,
recepty na koblihy,
recept na bavorske koblihy
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
rum,
droždí čerstvé,
mléko,
sůl,
kůra citronová,
marmeláda,
cukr moučkový,
olej
Komentáře (19)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Prosímtě, neděláš v té vrchní části otvor kvůli marmeládě, nebo je to jen troška přidaná na ozdobu, já mám pocit, že mamka tam dycky dělávala otvůrek, aby marmelka nevytekla ale šla nahoru