Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dort s mascarpone krémem a jahodami

Jednoduchá příprava a i přes to skvostně vypadající dort. Čokoládový korpus z ochuceného kefírového mléka je proložený kousky čerstvých jahod a krémem z mascarpone. Na ozdobu je celý obvod dortu obehnán křupavou čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lidunka Lidunka

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby chladnutí korpusu a závěrečného tuhnutí

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby chladnutí korpusu a závěrečného tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 378 kJ /
3 915 kcal
Bílkoviny70,36 g
Tuky111,62 g
Vláknina32,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 216 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy640,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Připravíme korpus. Smícháme uvedené sypké suroviny, přidáme vše tekuté a důkladně promícháme. Těsto je dost řídké. Vlijeme ho do připravené formy, kterou poté vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí vyjít suchá. Krok 3: Mezitím připravíme krém. Mascarpone, smetanu a ztužovač vyšleháme do tuha. Dosladíme dle chuti. Krok 4: Po upečení a vychladnutí korpus prořízneme na dvě části. Na první část dáme 3/4 krému a poklademe kousky jahod. Můžeme také první část korpusu provlhčit jahodovým džusem. Krok 5: Přiklopíme druhým dílem korpusu. Zbytkem krému dort obmažeme. Necháme ztuhnout v lednici. Krok 6: Na dlouhou fólii, kterou jsme upravili podle velikosti dortu, nalijeme rozpuštěnou čokoládu na vaření a rovnoměrně rozetřeme. Necháme lehce ztuhnout (čokoláda začne být matná) a přiložíme k dortu. Zajistíme provázkem a dáme ztuhnout do lednice. Krok 7: Po úplném ztuhnutí odstraníme folii. Dort poklademe jahodami, můžeme potřít želatinou a dozdobíme.

TIP: Tipy a triky, jak dokonale ozdobit dort

Zveřejněno 13. 3. 2014

Poznámka autorky Lidunka

Jak na čokoládový okraj najdete zde:

http://www.youtube.com/watch?v=fB7H1vED0AI&feature...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort s mascarpone krémem a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKw9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort s mascarpone krémem a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKw9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Korpus je výborný, všem chutnal - jen doba pečení cca dvojnásobek! nicméně peču již podruhé :)

Naprosto výborný korpus! Všichni jsme si pochutnali :-)
Akorát jsem ho pekla v menší formě,a doba pečení se o dost prodloužila,ale pokud máte čas,tak to nevadí,výsledek stojí za to!:-)

Dostala jsem velké chutě, už aby byly čerstvé jahody (doufám, že všechny nezmrzly). https://jahodalera.czJahodárny už by za pár týdnů mohly otevřít dveře samosběru.
To bude hned jiná s pěkně voňavými a chutnými jahůdkami přímo ze záhonu.

Lenka: Nikdy jsem nezkoušela, ale určitě ano;-) Na toto množství bych dala 1 sáček:-8

Lidunka: dobry den,muzu se zeptat? Pecu vas dort. Korpus je vtroube uz 30 min,ale porad se to zda byt tekute. Pripada mi ted ze se to zacina boulet nahoru,tak snad se to upece. Opravdu ste pekla jen 25 min? Jsem z toho naka divoka :-O

Dobrý den,

můžu použít místo jedlé sody prášek do pečiva? A pokud ano, kolik ho mám dát? Zapomněla jsem koupit :( Děkuji :-)

Sweetyy : 24 cm;-)

Dobry den, jak velkou dortovou formu jste použili?? Diky

no to je nádhera a úžasný nápad:yes::-D;-)

Lidunka: :-D už se vidím. Podám zprávu ;-)

zizala: nemusíš mít obavy, není to tak těžké;-) Akorát jsem měla čokoládu téměř všude:-D:-D:-O

Lidunka: Video napovědělo hodně :yes: Díky za něj. I když hlavní potíž bude asi s rukama :-8. Uvidím. Dcera má za necelý měsíc narozeniny, takový dort by ji potěšil, ona odmítá krémové a marcipánové :-)

Lidunka: Prave jsem si rikala, ze bude lepe (pro mne) pouzit plat z marcipanu, mela jsem z te cokolady obavy.

Krasny dortik, urcite se pokusim, ale ten marcipan budu mit radeji po ruce, kdyby nahodou...

Přidala jsem odkaz na návod, jak na čokoládový okraj:) Já to zkoošela poprvé, takže není moc pravidelný...:-//:-D

;-)Vypadá úžasně, bude určitě i dobrý, skvělý nápad s čokoládou!:yes::yes::yes:

:-O:yes: Zajímavý dort s tím pásem z čokolády. Ukládám na vyzkoušení, i když nevím, jak se s tím popasuju:-8 Jinak ovoce a čokoláda - to u nás jede :-p:-p:-p

Tématické fráze:
dort s mascarpone, jahodový dort s mascarpone, mascarpone krém do dortu, krem z mascarpone do dortu, dort z mascarpone, čokoládový dort s mascarpone a ovocem, dortový krém z mascarpone, krém na dort s mascarpone, cokoladovy dort s jahodami, dort s krémem z mascarpone, dortový krém z mascarpone s čokoládou, dort s maskarpone, krém do dortu z mascarpone, krém z mascarpone, krém do dortu s mascarpone, dort s mascarpone krémem, mascarpone dort, dort mascarpone, jahodový dort z mascarpone, čokoládový dort s jahodami recept

Suroviny:
mléko čokoládové kefírové, olej, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, soda jedlá, kakao, čokoláda, mascarpone, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový, jahody čerstvé, čokoláda na vaření, želatina, džus jahodový, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu