Židovský koláč - FLÓDNI
Židovský koláč Flódni je tradiční maďarský dezert s bohatou historií, který je známý svými vrstvami plnými chutí. Tento výjimečný koláč se skládá z několika tenkých těstových plátů, které jsou proloženy sladkými náplněmi z máku, jablek, vlašských ořechů a švestkových povidel.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma 23 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 737 kJ / 2 088 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,89 g |
Tuky | 120,21 g |
Vláknina | 7,98 g |
Cholesterol | 744 mg |
Sodík | 432 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 209,73 g |
Postup přípravy
Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 30 minut odpočívat. Krok 2: Těsto rozdělíme na pět stejných dílů, ze kterých postupně na pečicích papírech vyválíme tenké placky. Na každou postupně položíme dno dortové formy, ostrým nožem okolo ořízneme, zbytek těsta odstraníme a placky propícháme na několika místech vidličkou. Tři placky upečeme a dvě ponecháme syrové. Krok 3: Troubu předehřejeme na 170 °C. Pečicí papír s první plackou opatrně přeneseme do trouby na rošt a upečeme - barva placek by měla být světlá medová, na těstě se udělají jakoby malé puchýřky. Pak postupně dáme do trouby upéct zbylé dvě placky a necháme vychladnout. Krok 4: Vezmeme dortovu formu a na dno dáme nejprve syrovou placku, potřeme např. makovou náplní, na ní položíme upečenou placku, potřeme další náplní a tak to jde až do poslední páté placky, která je opět syrová, tu pak potřeme rozšlehaným žloutkem. Krok 5: Dortovou formu vložíme do trouby a pečeme cca 50 minut. Upečený moučník necháme vychladnout, nakrájíme jako dort a před servírováním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkovým nebo ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 16. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Židovský koláč - FLÓDNI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m61p
Moje poznámka
Židovský koláč - FLÓDNI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m61p
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 5 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka k těstovinám
TondaJ před 18 minutami
Fazolky na smetaně
TondaJ před 22 minutami
Vepřová játra - luxusní
Lasulena před 29 minutami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 1 hodinou
Bábovka bez vajec
Vladour před 1 hodinou
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 1 hodinou
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 2 hodinami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 3 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 6 hodinami
Tématické fráze:
židovský koláč,
tncz nova levné recepty ládi hrušky syrové koláče,
slovenský vánoční koláč,
tncz nova levné recepty ládi hrušky 16.3.2014,
židovský tvarohový koláč,
židovský koláč recept,
štedrák,
slovenské koláče,
sýrové koláče ládi hrušky,
židovský moučník,
židovský jablečný koláč,
láda hruška sýrové kolace,
židovsky koláč s tvarohem,
slovensky koláč,
flodni koláč bez drozdi,
madarsky zakusek flodni,
flodni madarský zákusek,
židovské recepty,
židovský dort,
tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny jablečný koláč
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
sůl,
voda,
žloutek,
ocet,
droždí,
Komentáře (14)
Našla som židovský recept, kde sa do cesta vôbec nedáva droždie, len múka, maslo, vajcia, cukor a suché biele víno. Náplne jablková, maková a orechová, cesto len tenučké...Momentálne vraj super hit v budapeštianskych cukrárňach.
Moučník je to každopádně moc zajímavý, podle ingrediencí moc dobrý
Ale každopádne, tento koláč od radiátor musí byť úžasný!
Je pravda, že u tohoto receptu se píše, že se jedná o vánoční moučník