Kuře na víně, houbách a zelenině

Meszarosovabolya Kuchařka: Meszarosovabol…

Doba přípravy: 1 hodina + príprava 2 porce Drůbeží maso 32 názorů

Suroviny

1 naporcované kuře (měla jsem 2 stehna)
sůl
mletý bílý pepř
voda
olej
máslo
2 velké mrkve
2 řapíky řapíkatého celeru
4 jarní cibulky
100 g hub (měla jsem malé žampiony)
50 g uzené slaniny
hladká mouka
250 ml suchého bílého vína
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Stehná nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, obalíme v múke a opečieme v rozpálenom oleji do červena.

  2. Očistenú mrkvu pokrájame na 2,5 cm kusy, ktoré obkrájame do tvaru guličiek, stonkový celer na polprstence a jarnú cibuľku na hrubšie kolieska.
    Zemiaky nakrájame na krížalky, potom ostré hrany skrojíme do oblého tvaru, čím vytvoríme formu "cocotte" zo zemiakov.

  3. V pekáčiku rozpustíme kúsok masla, orestujeme na ňom cibuľku aj s tenkými prúžkami slaniny. Po chvíľke opekania pridáme guličky mrkvy, celer a huby, osolíme, okoreníme a zasypeme 1 PL múky.

  4. Po krátkom orestovaní podlejeme vínom, pol pohárom vody, zamiešame a privedieme k varu.

  5. Vložíme opečené kuracie stehná, ak treba dolejeme horúcou vodou, aby mäso bolo zaliate asi do polovice a stiahneme plameň.

  6. Dusíme pod pokrievkou 40-45 minút.

  7. Medzitým krátko obvaríme zemiaky v osolenej vriacej vode.
    Scedené zemiaky pečieme v pekáči s olejom v trúbe na 220 stupňoch do červena.

    Podávame horúce.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na víně, houbách a zelenině

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Ibi, jestliže se ti ty jmenované fotky jednotlivých surovin taky zdají hloupé (jak píšeš), můžeš je lehce vymazat;-)

    Odpovědět

  • Aničko, Ty se nemáš proč omlouvat, já jenom žertovala, to se stáva i mne. Ješte jednou dekuji za krásne foto, to já se omlouvám, že k vuli mým hloupým fotkám, je až na samém konci. Ale jsem moc ráda, že Vám chutnalo, a zvlášť dekuju za hezké hodnocení:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-O:-OMoc se omlouvám:-8nebylo to úmyslné;-)bodík jsem teď dodala:yes::-))

    Odpovědět

  • Dakujem za bodíky a cenné pripomienky k fotografiám:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Souhlasím s Amirou a dalšími ohledně fotek. Ano, kdyby na fotkách byl nafocen postup dělání mrkvových kuliček a specifický způsob krájení brambor jako názorná ukázka, bylo by to přínosné. Z tohoto "fotopostupu" mám silný dojem podceňování inteligence ostatních uživatelů.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ibi, ako by si nevedela, o čom je reč. Nikto nie je unesený z fotografií očistených zemiakov, alebo kuracieho stehna. Alebo napr. fotografia rozklepnutých vajec, potom fotka rozšľahaných vajec, nakrájaných rohlíkov a pod...http://www.toprecepty.cz/recept/15953-vidensky-kne...
    Samozrejme, nikto ti pridávanie nemôže zakázať, dokonca niekto ti radí "len vkladaj kolko sa zmesti".
    Recept je fajn, ale prezeranie fotiek zemiakov alebo mrkvy mňa osobne nebaví (podľa nižších vyjadrení aj viacerých) a môže sa stať, že pekná Aničkina fotka mi unikne.

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Ba čo viac, ani ten ošarpaný hrniec so zemiakmi sa mi nepáči...

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Meszarosovabolya (Ibolya Mészárosová) - keď ma oslovuješ, používaj láskavo môj nick v správnom tvare. Rovnako ako aj ty si môžeš vkladať svoje fotografie, tak aj ja si môžem písať slušnou formou svoje komentáre, čo aj mienim robiť či sa ti to páči alebo nie. A tvoje fotografie mrkvi a zemiakov sa mi naozaj nepáčia.:no:

    Odpovědět

  • dadule, spíš se zamysli ty nad sebou, hlavne, když se podíváš do svých statistik:-))

    Odpovědět

  • dadule dadule

    Ibolyo, tvoje fotky jsou opravdu nudné a opravdu nás nezajímají, talířek se zeleninou, se žampiony, kuřecím stehnem....no je ti to zapotřebí? Zamysli se nad sebou, prosím:-!

    Odpovědět

  • Amira, ospravedlňujem sa, nie som Ceška, ide o "bílý pepr":-))

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Iby, ale moje komentáře přece byly k receptu. Už jenom proto, že jsem měla dotaz na "bílé koření" a že fotky jsou nedílnou součástí receptu.
    A tím "bílým kořením" myslíš "bílý pepř" nebo opravdu "bílé koření" - toto je jediné, které jsem jako "bílé koření" našla http://www.asiafood.cz/bile-ko%C3%B8eni-50-g-p-971....

    Odpovědět

  • Amira, zemiaky "cocotte" sú v recepte popísané, aj guličky z mrkvy, ak budem variť najbližšie doplním fotky a biele korenie sa po česky volá bílé korení a k samotnému receptu otázku nemáš? Rada zodpoviem:-*

    Odpovědět

  • Amira Amira

    A kdyby jsi vyfotila místo mrkve vcelku postup, jak vykrajuješ kuličky jinak, než vykrajovátkem, to by byl ten postup, o kterém se tady píše a určitě by to bylo oceněno.

    Odpovědět

  • Bettyna, prečítaj si celý recept a potom komentuj v kontexte, dakujem:-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: kuře na víně kuře na zelenině a víně kuřecí stehno na víně a houbách kure na vine s houbami kuře na víně a zelenině kuře na zelenině s houbami kuře na žampionech s rýží pečené kuře v v hrnci cocotte stehno na víně a houbach kuře na zelenině a žampionech kuřecí stehne, brambory, houby kuře ba houbách kuře na špeku a víně sampion houba ibolya meszarosova stehno na víně a houbach recept na vařené kuře na víně kuře na na houbach pečené kuře la cocotte kuře na víně se zeleninou