Barszcz velikonoční
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její příprava je sice zdlouhavější, ale výsledný pokrm za to určitě stojí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 254 kJ / 1 017 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,88 g |
| Tuky | 8,52 g |
| Vláknina | 62,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,48 g |
| Sůl | 10,78 g |
| Sacharidy | 172,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Červenou řepu oloupeme, a nakrájíme na přiměřeně velké (malé) polévkové kousky. Vložíme do vhodné nádoby, kterou můžeme uzavřít příkladně dobře přiléhající pokličkou.
Krok 2: Přidáme švestky, hřebíček, zasypeme cukrem a solí. Soli dáváme přiměřeně, dosolit se dá vždy. Promísíme, zakryjeme a odstavíme na 48 hodin.
Krok 3: Sušené houby předem namočíme. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 4: Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, překrojíme na polovinu a lehce orestujeme.
Krok 5: Přidáme houby včetně vody, petrželovou nať, a česnek.
Krok 6: Zalijeme vývarem nebo vodou, vaříme na pomalém ohni 2-3 hodiny. Vývar scedíme, oddělíme houby.
Krok 7: Přivedeme vývar opětovně k varu, vrátíme do něho houby, stáhneme oheň, aby se jen lehce táhl, přidáme uloženou červenou řepu, včetně šťávy, která nám tam vznikla. Promícháme a odstavíme na 12 hodin minimálně.
Krok 8: Pak teprve ohřejeme, dochutíme octem, pepřem a solí. Podáváme s pečenými masovými pirohy z listového těsta.
Zveřejněno 17. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barszcz velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5nV
Moje poznámka
Barszcz velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5nV
Nejnovější recepty
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 2 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 7 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 7 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 9 hodinami
Kari korma
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč linecký s tvarohem a jablky - i pro CRISP
Wilma před 41 minutami
Cop s jablečno-kokosovou náplní
Wanilor před 1 hodinou
Maminčiny palačinky
kimlo před 1 hodinou
Jablkové hrnkové lívanečky
Kristina1 před 1 hodinou
Polévka šup-šup
Danulka52 před 3 hodinami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 3 hodinami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 4 hodinami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 4 hodinami
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 4 hodinami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 5 hodinami
Tématické fráze:
barszczyk,
velikonoční recepty,
velikonoce 2014 recepty,
barscz,
barszczyk recept,
polévka barszczyk,
ostrý vývar z červené řepy s pirohy,
polévka barszcz,
barszczyk.pl,
polevka barscz,
barszczyk polévka,
recept na barszcz.pl,
barszcz z červené řepy recepty,
dortíčky majdalenky recept,
barszcz z cukrem,
barzscz,
polevka barszc,
barscz recept,
polévka z červené řepy barszcz,
barzscz recepty
Suroviny:
řepa červená,
cukr,
sůl,
uzené švestky,
koření hřebíček,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
hříbky sušené,
nať petrželová,
česnek,
vývar drůbeží,
pepř bílý,
ocet,
sůl
Komentáře (13)
Tudíž vydržte do Velké noci, budou i vobrázky.
http://www.dobra-cigareta.cz/dobracigareta/eshop/2...
Foto taštičiek veľa nenapovie.
Dík.