Barszcz velikonoční
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její příprava je sice zdlouhavější, ale výsledný pokrm za to určitě stojí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 254 kJ / 1 017 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,88 g |
| Tuky | 8,52 g |
| Vláknina | 62,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,48 g |
| Sůl | 10,78 g |
| Sacharidy | 172,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Červenou řepu oloupeme, a nakrájíme na přiměřeně velké (malé) polévkové kousky. Vložíme do vhodné nádoby, kterou můžeme uzavřít příkladně dobře přiléhající pokličkou.
Krok 2: Přidáme švestky, hřebíček, zasypeme cukrem a solí. Soli dáváme přiměřeně, dosolit se dá vždy. Promísíme, zakryjeme a odstavíme na 48 hodin.
Krok 3: Sušené houby předem namočíme. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 4: Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, překrojíme na polovinu a lehce orestujeme.
Krok 5: Přidáme houby včetně vody, petrželovou nať, a česnek.
Krok 6: Zalijeme vývarem nebo vodou, vaříme na pomalém ohni 2-3 hodiny. Vývar scedíme, oddělíme houby.
Krok 7: Přivedeme vývar opětovně k varu, vrátíme do něho houby, stáhneme oheň, aby se jen lehce táhl, přidáme uloženou červenou řepu, včetně šťávy, která nám tam vznikla. Promícháme a odstavíme na 12 hodin minimálně.
Krok 8: Pak teprve ohřejeme, dochutíme octem, pepřem a solí. Podáváme s pečenými masovými pirohy z listového těsta.
Zveřejněno 17. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barszcz velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5nV
Moje poznámka
Barszcz velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5nV
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček
Přidáno před 51 minutami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Šťavnatí švábi
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 1 hodinou
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 6 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 7 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 7 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 8 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 10 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 10 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 13 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
barszczyk,
velikonoční recepty,
velikonoce 2014 recepty,
barscz,
barszczyk recept,
polévka barszczyk,
ostrý vývar z červené řepy s pirohy,
polévka barszcz,
barszczyk.pl,
polevka barscz,
barszczyk polévka,
recept na barszcz.pl,
barszcz z červené řepy recepty,
dortíčky majdalenky recept,
barszcz z cukrem,
barzscz,
polevka barszc,
barscz recept,
polévka z červené řepy barszcz,
barzscz recepty
Suroviny:
řepa červená,
cukr,
sůl,
uzené švestky,
koření hřebíček,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
hříbky sušené,
nať petrželová,
česnek,
vývar drůbeží,
pepř bílý,
ocet,
sůl
Komentáře (13)
Tudíž vydržte do Velké noci, budou i vobrázky.
http://www.dobra-cigareta.cz/dobracigareta/eshop/2...
Foto taštičiek veľa nenapovie.
Dík.