Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaná vepřová panenka s citronovým tymiánem

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

znamenivah znamenivah

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 159 kJ /
516 kcal
Bílkoviny80,00 g
Tuky13,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 164 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy3,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku očistím, omyji a osuším. Prokrojím ji tak, aby mi z ní vznikl plát. Maso osolím, opepřím a doprostřed vložím kus slaniny, kus sýra a snítku citronového tymiánu. Krok 2: Panenku zamotám do miniroládky a svážu potravinářským motouzkem. Dám do misky, pokapu olivovým olejem a nechám tak 2 hodinky odpočinout. Pak na rozpálené suché pánvi maso zprudka opeču ze všech stran, dám bez tuku do pekáčku a přikryji alobalem. Krok 3: V troubě na 200°C cca 20-30 minut nechám dopéct, protože váleček masa je poměrně velký a maso by nebylo propečeno. Krok 4: Mezitím z tuku na pánvi vyrobím sosík - olivový olej co zbyl podliji bílým vínem a nechám vyvařit alkohol, přidám pár lístečků tymiánu a před dopečením masa přidám do pekáčku. Sosíkem pak poliji maso na talíři.

Zveřejněno 21. 3. 2014

Poznámka autora znamenivah

Jako oblohu jsem dala hranolky a aby se neřeklo, tak panenka má na talíři postýlku z rukoly, polníčku, rajčete a žluté papriky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXL4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXL4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dneska samá dobrota. Taky by šlo. +bodík 6. To se roztrh s dobrotama pytel.

Anna Kocikova:díky:-K

Bibinka:díky:-K

Krásná práce:-KMáš to moc hezky připraveno:-p:yes:

Lado, máš to pěkné a bude to jistě dobré, proto 5.:yes:

Jana Remkova:Citronový tymián je stejný jako obyčejný-jen s citronovou chutí a vůní.

Já neznám citronový tymián, ale recept se mi moc líbí :-)

Tématické fráze:
vepřová panenka, vepřová panenka na tymiánu, vepřová penenka recepty, tymián citronový recepty, vepřová panenka recepty, vepřová panenka se slaninou a tymiánem, nadívaná panenka na grilu, vepřová penenka, recept na nadivanou panenku, panenka tymián, vepřová panenka recept, recept na nadivanou veprovou panenku, olej s citronovým tymiánem, vepřová panenka v na tymiánu, tymián panenka, veprova panenka na tymiannu, sosík k vepřové panence, recept na pečenou štiku, recepty na vepřovou panenku, sosík pod panenku

Suroviny:
panenka vepřová, tymián citronový, slanina, sýr gran moravia, sůl, pepř mletý, víno bílé, rukola, polníček, rajče, paprika čerstvá žlutá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu