Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limetkový cheesecake s přelivem z lesního ovoce a bazalkovým cukrem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pidalka87

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 10 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 908 kJ /
2 607 kcal
Bílkoviny86,93 g
Tuky164,96 g
Vláknina6,17 g
Cholesterol 893 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy190,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mixéru rozdrtíme sušenky s máslem a vyložíme jimi dno dortové formy. Dáme vychladit do lednice. Krok 2: Do mixéru dáme tvaroh, vejce, cukr a limetkovou šťávu a vše rozmixujeme do hladké hmoty, kterou vylijeme na sušenkový korpus. Krok 3: Pečeme v pekáči s vodou (zhruba do urovně 3/4 formy) cca hodinu do ztuhnutí. Krok 4: Na přeliv svařime lesní ovoce s vodou a cukrem, zahustíme škrobem. Krok 5: Cukr krystal tyčovým mixérem rozdrtíme s lístky bazalky.

Zveřejněno 3. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rN8L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rN8L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Krása!:yes: Jen mi k tomu nějak nejde ta bazalka..se sladkým jsem ji ještě nekombinovala,nedokážu si to představit. Dala bych asi spíš meduňku nebo mátu...ale to je detail;-):-):yes:

:-p:yes::yes:dobrý mls

Krásný moučník :-p:yes:

Tématické fráze:
ovocný přeliv, preliv z ovoce, limetkový cheesecake, limetkový cheesecake recept, ovocný přeliv na cheesecake, ovoce na cheesecake, recept na ovocný přeliv, limetkový dezert, přeliv na cheesecake, ovocný cheesecake recept, přeliv z lesních plodů, nejlepší cheesecake lesní plody, poleva z lesniho ovoce, preliv na cheeasecake, cheesse cake, jahodový přeliv na cheesecake, přeliv na dort z lesního ovoce, sušenkový cheese, cheesecake s přelivem, dezerty z lesního ovoce

Suroviny:
sušenky koka, máslo, tvaroh plnotučný, limetka, vejce, cukr, cukr krystal, ovoce lesní, škrob

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu