Nejlepší koblihy, jaké znám
Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 299 kJ / 2 940 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,57 g |
Tuky | 80,35 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 994 mg |
Sodík | 1,76 g |
Sůl | 4,39 g |
Sacharidy | 428,61 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší koblihy, jaké znám
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1B6
Moje poznámka
Nejlepší koblihy, jaké znám
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1B6
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 7 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 7 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 9 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 10 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 11 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 11 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 12 hodinami
Tématické fráze:
koblihy recept,
nej recepty koblihy,
koblihy,
recept na koblihy,
recept koblihy,
masopustní koblihy výborné,
testo na koblihy,
recept na koblihy z kynutého těsta,
koblihy bez kynutí,
recepty na koblihy,
kynuté těsto na koblihy,
recept na výborné koblihy,
nejlepší domácí koblihy,
smažené koblihy,
kynute koblihy,
jak se delaji koblihy,
nejlepší koblížky kynuté,
výborné koblihy,
smažené koblihy s marmeládou,
nadýchané koblihy
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
rum,
mléko,
cukr,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
sůl,
mouka hladká,
džem meruňkový,
tuk,
cukr vanilkový
Komentáře (241)
Mizí rychle!
Dělala jsem menší skleničkou, aby jich bylo víc.
Děkuji všem za podnětnou diskuzi
P.S. Nikdy se mi nepodařilo je udělat!
A může se použít něco jiného místo rumu ?
Poprvé jsem zkoušela tu třenou verzi a je to opravdu jiné, než klasicky vymíchat vše najednou, na kynuté často ani nedělám kvásek, jen rozmíchám droždí v tekutině, taky občas chci šetřit sílu či čas, ale za dnešního deštivého dne jsem si s potěšením střihla tuto proceduru a výsledek je velmi lahodný.
Dnes jsem je delala, vse je perfektni, akorat mi u hodne kusu vytekla napln, vim, v cem jsem udelala chybu ( zubate vykrajovatko a hodne naplne ), priste se chci "pojistit" a napln nastrikat az do usmazenych koblih, pripadne je udelat s nejakym odlehcenym kremem.
hosta: Díky za záskok
Markéta: Souhlas, většinou lze těsto ještě napravit, vyhodit je škoda
Ještě se vyplatí v polovině kynutí koblihy otočit spodní stranou nahoru, aby i druhá strana dobře nakynula.
Dělala jsem je poprve a byly moc dobré. Díky a doporučuji všem. Laďka.
http://recepty.jiribures.cz/moucniky/koblihy
hladké mouky
+1
odkrojené zbytky jsem dala usmažit stejně jako koblížky a hotové posypala skořicí s cukrem
receptík ukládám
Zároveň se omlouvám
Dovoluju si přidat fotku