Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 676 kJ / 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 37,82 g |
Vláknina | 7,51 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 8,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup TAPENADE:
Krok 2: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí.
Podáváme s bilým pečivem. Krok 3: Tapenade je také výborné třeba s pečenými bramborami nebo těstovinami, lze je udělat nejen z oliv, ale i z rajčat, lilku, cuket, konzervy tuňáka, lososa, když je dáme do sklenice s víkem v lednici vydrží 8-10 dní. Krok 4: Bagetky s rozmarýnem: Krok 5: Suroviny: Krok 6: 500 g hladké mouky Krok 7: 2 zarovnané lžičky soli Krok 8: 1 lžička cukru krupice Krok 9: 6 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje Krok 10: 300 ml vlažné vody Krok 11: sáček sušeného droždí Krok 12: 1 lžička citronové šťávy Krok 13: posekaný rozmarýn Krok 14: můžete přidat také olivy nebo feferonky Krok 15: Postup: Krok 16: Do mísy dáme mouku smíchanou se solí, cukrem a sušeným droždím.
Zalijeme vodou, olivovým olejem a citronovou šťávou.
Vypracujeme těsto a uděláme kouli. Dno mísy potřeme lehce olejem, těsto dáme do mísy, povrch těsta potřeme též olejem, přikryjeme folií nebo utěrkou a necháme na teplém místě (v troubě na 50°C) vykynout cca 25 minut. Krok 17: Po vykynutí těsto opět propracujeme, rozdělíme na dva stejné díly a z každého vyválíme podlouhlé pláty-cca 40x25 cm, které posypeme rozmarýnem a pak svineme do baget nebo do kruhu. Krok 18: Bagety dáme na pečící papír na plech a na povrchu je nastřihneme několikrát nůžkami, přikryjeme utěrkou a necháme ještě cca 20-30 minut nakynout. Krok 19: Troubu předehřejeme na 200 °C, horkovzdušnou na 180°C Krok 20: Pečeme zhruba 20 - 30 minut. Doba pečení záleží na velikosti baget. Z těsta můžete také udělat 3 malé úzké jednohubkové bagetky.
Podáváme s bilým pečivem. Krok 3: Tapenade je také výborné třeba s pečenými bramborami nebo těstovinami, lze je udělat nejen z oliv, ale i z rajčat, lilku, cuket, konzervy tuňáka, lososa, když je dáme do sklenice s víkem v lednici vydrží 8-10 dní. Krok 4: Bagetky s rozmarýnem: Krok 5: Suroviny: Krok 6: 500 g hladké mouky Krok 7: 2 zarovnané lžičky soli Krok 8: 1 lžička cukru krupice Krok 9: 6 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje Krok 10: 300 ml vlažné vody Krok 11: sáček sušeného droždí Krok 12: 1 lžička citronové šťávy Krok 13: posekaný rozmarýn Krok 14: můžete přidat také olivy nebo feferonky Krok 15: Postup: Krok 16: Do mísy dáme mouku smíchanou se solí, cukrem a sušeným droždím.
Zalijeme vodou, olivovým olejem a citronovou šťávou.
Vypracujeme těsto a uděláme kouli. Dno mísy potřeme lehce olejem, těsto dáme do mísy, povrch těsta potřeme též olejem, přikryjeme folií nebo utěrkou a necháme na teplém místě (v troubě na 50°C) vykynout cca 25 minut. Krok 17: Po vykynutí těsto opět propracujeme, rozdělíme na dva stejné díly a z každého vyválíme podlouhlé pláty-cca 40x25 cm, které posypeme rozmarýnem a pak svineme do baget nebo do kruhu. Krok 18: Bagety dáme na pečící papír na plech a na povrchu je nastřihneme několikrát nůžkami, přikryjeme utěrkou a necháme ještě cca 20-30 minut nakynout. Krok 19: Troubu předehřejeme na 200 °C, horkovzdušnou na 180°C Krok 20: Pečeme zhruba 20 - 30 minut. Doba pečení záleží na velikosti baget. Z těsta můžete také udělat 3 malé úzké jednohubkové bagetky.
Zveřejněno 16. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské tapas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVGr
Moje poznámka
Španělské tapas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVGr
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 9 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Petik05 před 12 minutami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 2 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 3 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 4 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 5 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 6 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 6 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 8 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 8 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 9 hodinami
Tématické fráze:
tapas recepty,
tapas,
tapas recept,
co je tapas,
recepty na tapas,
recept tapas,
recept na tapas,
co je to tapas,
recepty tapas,
španělské jednohubky,
jídlo tapas,
španělské národní jídlo,
španělské jídlo,
španělské recepty,
tapas jídlo,
špaňelská jídla,
jednohubky tapas,
tapaz,
španělské jídla recepty,
tapaz recept
Suroviny:
olivy černé,
kapary,
ančovičky v oleji,
česnek,
šťáva citronová,
kůra citronová,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
pepř mletý,
ančovičky v oleji,
sýr tvrdý,
meloun galia,
šunka sušená,
maso mleté,
sůl,
pepř,
česnek,
pažitka,
kečup ostrý,
bazalka čerstvá,
rozmarýn,
tymián,
koření oregáno
Komentáře (22)
A setkává se to u Tebe vždycky s pochopením? Já si občas vyslechnu: pojď už prosím tě konečně jíst, už to aranžuješ a fotíš pů hodiny, zase to budeš mít studené, ty fotky ti zaberou víc času než samotná příprava jídla...
Ale co, kdo chce, pochopí, že?
A mimochodem, moc pěkný recept
Na na posezení s přáteli to je rychlé rozmanité občerstvení, které se připraví předem a pak je více času na přátele
dík za inšpiráciu
Otázečka: ty fotky sis tak vyšperkovala sama?
Jelikož jde hlavně o společenskou záležitost, tapas jsou připravovány při rodinných sešlostech a posezeních s přáteli. K tapas patří sklenka dobrého vína, proto si je můžete objednat i ve vinárnách nebo restauracích. Typické jsou i pro nabídku barů a nočních podniků, kam se lidé chodí bavit."
Moc netradicni recept a obrazky krasny, vypada vse bajecne. To je focene u tebe?