Gulášová polévka IV.
Sytou a lehce pikantní gulášovou polévku připravíme z cibulového základu, na kterém osmažíme papriku a nakrájené hovězí maso. Vše vaříme ve vývaru smíchaném s rajčatovým protlakem. Pikantní chuť dodává polévce Tabasco.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 530 kJ / 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,73 g |
| Tuky | 12,10 g |
| Vláknina | 21,92 g |
| Cholesterol | 118 mg |
| Sodík | 248 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 48,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve velkém hrnci osmahneme na oleji oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a obě papriky pokrájené na proužky.
Krok 2: Přidáme na malé kostičky nakrájené hovězí maso, chvíli restujeme a následně vmícháme mletou papriku. Papriku restujeme jen krátce, aby nezhořkla. Nakonec vmícháme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme a okořeníme Tabascem.
Krok 3: Necháme zvolna vařit, dokud maso nezměkne.
Krok 4: Nakonec můžeme mírně zahustit hotovou jíškou.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gulášová polévka IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPW
Moje poznámka
Gulášová polévka IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPW
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 2 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 13 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 17 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 7 minutami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 41 minutami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 44 minutami
Likérové špičky
Klanic před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 1 hodinou
Posvícenské ořechy
Hannca před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 1 hodinou
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 1 hodinou
Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem
Wikki před 1 hodinou
Zdravé celozrnné sušenky
káťa před 2 hodinami
Tématické fráze:
jak se vari gulasova polevka,
recept na gulášovou polévku,
gulašova polevka z vepřoveho masa,
gulažova polevka,
gulášová polévka z hovězí konzervy,
recept na gulášovou polévku s klobásou,
jak uvarit gulasovou polevku,
recepty na gulášovou polévku,
gulášová polévka podle pohlreicha,
gulášovápolévka,
recepty-gulasova polevka,
gulášová polévka bez masa,
gulášová polévka z vepřové konzervy,
hovězí gulášová polévka,
recept na gulášovou polívku,
domaci gulašova,
jak zahustit polevku,
gulšová polevka,
gulašovapolivka,
gulášková polévka
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
vývar hovězí,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
tabasco,
olej,
sůl,
pepř mletý,
jíška
Komentáře (11)