Utopenci dle mé prababičky
Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Recepty se liší, každý kuchař má svůj tajný recept. Základ chuti vždy spočívá v kvalitních špekáčcích, dobře vychuceném nálevu a velkém množství cibule.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 585 kJ / 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 35,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky oloupeme a rozřízneme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Jedním plátkem cibule vyplníme špekáček, položíme do nakládací nádoby ("okurkáče"), prokládáme cibulí, vrstvíme. Poslední vrstva je vždy cibule.
Krok 3: Připravíme lák ze všech surovin. Krátce ho svaříme a necháme vystydnout.
Krok 4: Vychladlým lákem zalijeme utopence a necháme je v lednici odležet.
Zveřejněno 9. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci dle mé prababičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7ok
Moje poznámka
Utopenci dle mé prababičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7ok
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 1 hodinou
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 1 hodinou
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 1 hodinou
Datlové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 33 minutami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 1 hodinou
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 1 hodinou
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 2 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 3 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 3 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 4 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 4 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 4 hodinami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 5 hodinami
Tématické fráze:
lák na utopence,
recept na utopence s cibulí klasika,
vynikající utopence,
lak na utopence recept,
utopence naložene za 2 dny,
utopenci recept,
jak udělat lák na utopence,
vynikající utopenci,
recept na utopence,
recept na klasika utopenci,
utopenci,
recept na klasické utopence,
naložené buřty s cibulí,
jak dlouho nakládat utopence,
jak nakladat utopence,
nejlepší lák na utopence,
lák do utopenců,
nejlepší utopenci,
recepty lák na utopence,
nakládání utopence se zelím
Suroviny:
špekáček,
cibule,
voda,
ocet,
pepř celý,
koření nové koření,
cukr,
feferonka
Komentáře (73)
Týden utekl a utopenci luxus. V pondělí naložím další várku
lák-1 třetina ocet 2 třetiny voda 5kul.nk -5kul.pepř.2bob.listy.2kl soli ---Bez cukru!!!
Do sklenice---trochu zelí-špek.cibule na kolečka.a opět to samé.můžete přidat malé kolečka čili papričky.1 týden čekání a šup už je po nich
ivulinka:
Takže do receptu rozhodně patří sůl
Přidávám foto.
Jarda:
Jarda:
Kdo by chtěl můj recept tak stačí napsat na profil.lide.cz/RadimBartonek/profil/