Dušená mrkev
Prosté, snadné, ale velmi dobré jídlo. Protože mrkev je někdy velmi sladká, můžeme jí ještě dochutit solí, skořicí, citronem nebo octem. Pro chlapskou část jedlíků lze přidat i vepřové maso, nebo to, které máme rádi.
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev očistíme a nakrouháme nebo nakrájíme na kousky, aby při vaření nevznikla kaše.
Krok 2: V hrnci ji zalijeme tak, aby byla ponořená ve vodě.
Krok 3: Mrkev hodně osolíme (mrkev snese dost soli, stejně jako brambory).
Krok 4: Vaříme (dusíme) pod pokličkou téměř doměkka.
Krok 5: Podle potřeby doplníme horkou vodou, ale dá se i odebrat, i když vyléváme dobré.
Krok 6: Uděláme světlou jíšku (u nás na sádle, lze i na másle) a mrkev dle potřeby zahustíme.
Krok 7: Dosladíme podle chuti, každý může ještě dochutit na talíři.
Krok 8: Jako příloha vařené brambory ve slupce těsně před jídlem oloupané. Někdo jí i s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVBK
Moje poznámka
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVBK
Nejnovější recepty
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 11 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 11 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaný losos s koprem a citronem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 4 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 5 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 5 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 5 hodinami
Cuketové placičky
Issis před 7 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 9 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 9 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 9 hodinami
Tvarohovo-vajíčková pomazánka
Evicka18 před 9 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 10 hodinami
Tématické fráze:
dušená mrkev jako příloha,
mrkev na husto,
dušená mrkev,
dušená baby karotka,
recept mrkev na husto,
mrkev jako příloha,
baby mrkev jako priloha,
dušená mrkev recept,
recepty mrkev na husto,
recepty - mrkev na husto,
dušená mrkev pro děti,
vařená mrkev s masem,
mrkev dušena recept,
baby mrkev recept,
dušená karotka,
baby mrkev,
vařená mrkev,
recepty na dušena mrkev,
recept na mrkev na husto,
dušená baby mrkvička
Suroviny:
mrkev,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (48)
No, já dusím mrkvičku na cibulovém základě a zahušťuji až nakonec - sníží se tim riziko připálení