Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 940 kJ / 225 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,96 g |
| Tuky | 0,54 g |
| Vláknina | 12,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 45,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, stejně i cibuli a houby, a vše i s divokým kořením dáme do hrnce s vodou vařit. Když jsou suroviny skoro měkké, přilijeme ocet a dochutíme dle vlastní chuti podravkou, solí a pepřem.
Zveřejněno 15. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čirá houbová kyselačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QqzG
Moje poznámka
Čirá houbová kyselačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QqzG
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 1 hodinou
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 19 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 22 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pórková polévka s česnekem
ricci před 9 minutami
Ošatkový chléb
Pajkujka před 52 minutami
Kuře na paprice od Andy
Nikki1 před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
lunav1 před 1 hodinou
Koláč s banánem a vůní kokosu
ivdu22 před 1 hodinou
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 3 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 8 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 9 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 13 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 14 hodinami
Tématické fráze:
kyselačka polévka,
kyselacka s houbami,
polevka kyselačka,
kyselačka z čerstvých hub,
polívka kyselačka,
jinak čirá,
kyselacka s houbama,
polévka kyselačka.,
polévka houbová kyselačka,
čirá houbová polévka,
kyselačku houbovou,
recept na houbovou kyselacku,
polévka kyselačka z hub,
recept na kyselačku s houbami,
polevka houbova čira,
kiselačka polívka,
čirá bramboračka z houbami,
slovenská kyselačka polévka,
kyselacka se sušenými houbami,
jak se dela kyselacka
Suroviny:
brambory,
cibule,
houby lesní,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
ocet,
sůl,
pepř,
podravka
Komentáře (13)
Máte pravdu! Chuť hub, zvláště čerstvých, ta restovaná cibulka trošku "převálcuje"
Ale já "trpím" cibulovou obsesí - smažím cibuli pod kde co, např. i sladkou povidlovou omáčku dělám na cibuli
Dávám "ocet dle chuti" takže ocet nedávám vůbec (ale vyzkouším)...
...a cibuli napřed krátce osmažím.