Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 619 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,88 g |
Tuky | 1,01 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 24,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nadrobno na másle osmažíme trošku víc než dosklovita.
Krok 2: Přihodíme nahrubo strouhnutou zeleninu, jabko a chvíli restujeme.
Krok 3: Přidáme víno a chvíli inhalujeme nad kastrolem. Pak trošku podlijeme vývarem, osolíme a podusíme doměkka.
Krok 4: Umixujeme dohladka, přidáme skořici a protlak.
Krok 5: Už teď je to jedlé, ale až nyní přijde finále: Nebojte se pořádně osolit, osladit, okyselit, či jinak dochutit podle sebe, příp. i zahustit!
Zveřejněno 20. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WzVE
Moje poznámka
Skořicová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WzVE
Nejnovější recepty
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 12 minutami
Švestkový džem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 9 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 11 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno 15. 8. 2025 15:20:45
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno 15. 8. 2025 15:12:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný cuketový koláč
ihrdlick před 3 minutami
Kuře na leču
Ivet88 před 36 minutami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Lelekovicero před 51 minutami
Vynikající langoše
pazderka83 před 1 hodinou
Tortilla plněná kuřecím masem
karel_koutnik před 1 hodinou
Nekynuté mini koláčky
JaniLayer před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Lasica před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
k.klemesova@gmail.com před 3 hodinami
Dýňová polévka s uzeným
EvaSeba před 4 hodinami
Pikantní švestkové chutney
tomas.zbornik před 4 hodinami
Tématické fráze:
cim okyselit koprovou omáčku,
jak okyselit šlehačku
Suroviny:
máslo,
cibule,
celer,
mrkev,
jablko,
víno,
vývar,
skořice mletá,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř,
med,
cukr,
karamel,
citron,
ocet,
kůra citronová,
mouka,
šlehačka,
smetana zakysaná
Komentáře (8)
Takřka výhradně s vařeným polévkovým masem (hovězí přední, králičí předek, uzený zadek) a podobně jako povidlovou omáčku, tak i toto podávám s tímto knedlíkem http://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik-... nebo s rýžovými noky, které u nás v poslední době "frčí" http://www.toprecepty.cz/recept/40340-ryzove-noky-...
Ale co my víme