Cuketový guláš II
Když cukety rostou jako o závod, přijde vhod tenhle jednoduchý guláš bez masa. Cuketový guláš je chutné, syté a levné jídlo ideální pro letní dny. Příznivci masa si mohou přidat uzeninu dle vlastní chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 998 kJ / 239 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,09 g |
| Tuky | 1,97 g |
| Vláknina | 19,16 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 26 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 43,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zasypeme sladkou paprikou, promícháme, aby se paprika rozpustila v tuku a zalijeme hrnečkem vody.
Krok 2: Přidáme prolisovaný česnek, kmín, majoránku, osolíme, opepříme a vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou cuketu. Za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou, až je cuketa měkká (cca 15 minut).
Krok 3: Podle potřeby doléváme vodu. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a alespoň 10 minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Krok 4: Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, posypané drobně nakrájenou cibulkou nebo pórkem.
Zveřejněno 25. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový guláš II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lV3M
Moje poznámka
Cuketový guláš II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lV3M
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 1 hodinou
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 1 hodinou
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 1 hodinou
Jahodový likér
Jirka55221 před 3 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 3 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 7 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 14 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 16 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 16 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 16 hodinami
Tématické fráze:
cuketový guláš recept,
cuketový guláš,
recept na cuketový guláš,
guláš z cukety recept,
gulas z cukety,
gulas s cuketou,
vepřový guláš s cuketou,
cukinový guláš,
recepty na cuketový guláš,
cuketové guláš,
gulas z patizonu,
guláš s cukety,
recept na guláš z cukety,
tekvica,
guláš z patizonu a cukety,
zahuštění cuketou,
patizon gulas,
pikantní cuketový guláš,
vepřový guláš s cuketou,
cuketiigulas
Suroviny:
cibule,
paprika sušená sladká,
cuketa,
kmín celý,
česnek,
majoránka,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka
Komentáře (16)
Pestujem kríčkovú tekvicu Květa http://obchod.pestovani.in/sk/semienka-zeleniny/20...
neťahá sa.
Tu je ešte1 link, a všimnite si posledný obr, semien, kde v nadpise je síce napísané cuketa Goldena, ale popis uvádza na pravú mieru, že ide o odrodu tekvice. http://www.planto.sk/tekvice-dyne/20511-cuketa-gol...
V každom prípade, cuketa či tekvice, je to úžasná zelenina.
Pridávam obrázok cukety a tekvíc, ak by to vadilo, tak to zmaž. Z cukety je vidieť len zelený koniec, ale rozdiel vidieť aj na listoch rastliny.
No, fotečka je opravdu vyvedená
***
Přerostlé cukíní jedince ((zatím jsem si nevšiml, že by byli (ti jedinci) chuťově jinde než cukíní mláďátka)) používám po uvaření rozfofrované tyčákem k zahuštění některých nezasmažených jídel (dělená strava) a také jimi lze nahradit jabka v těstech
Recept je inak veľmi dobrý.
Píšeš - velká cuketa...není moc vodnatá? Nepoužít raději 2-4 menší?