Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gobova juha - slovinská houbová polévka

Gobova juha je vydatná a voňavá polévka, která patří k pokladům slovinské kuchyně. Připravuje se z čerstvých nebo sušených hub, často se zjemňuje smetanou a podává s chlebem nebo noky.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aachje aachje

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 086 kJ /
1 216 kcal
Bílkoviny12,93 g
Tuky103,96 g
Vláknina12,07 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy53,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle orestujeme nadrobno pokrájenou malou cibuli společně s tenkými plátky česneku, až zesklovatí. Krok 2: Zmírníme oheň a zasypeme mletou paprikou a chilli práškem. Za stálého míchání ještě chvíli restujeme. Krok 3: Přisypeme pokrájené houby, promícháme a zalijeme 1,5-2 litry vody. Krok 4: Přidáme nadrobno pokrájené brambory, kolečka mrkve, ochutíme solí či polévkovým kořením a vaříme do změknutí brambor. Krok 5: Asi po 15 minutách zahustíme polévku moukou rozmíchanou ve smetaně a vaříme dalších 15 minut. Krok 6: Hotovou polévku zasypeme petrželkou.

TIP: Houbové polévky - báječné recepty

Zveřejněno 5. 10. 2014

Poznámka autorky aachje

Je možné podávat s kopečkem zakysané smetany, nebo jí vůbec nezahušťovat. Verzí je mnoho. Polévka je vynikající a lehce pikantní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gobova juha - slovinská houbová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVE6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gobova juha - slovinská houbová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVE6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ZROVNA SOM DOVARILA POLIEVOCKU,ALE ZMENILA SOM TROSKU RECEPTIK,JE TO BEZ SMOTANY,A ZAHUDTILA SOM TO TROSKOU SOLAMYLU,SOM BEZLEPKARKA,A BEZLAKTOZOVA.ALE JE VYBORNA,OCHUTNALA SOM JU,ALE JEST BUDEM AZ ZAJTRA NA OBED.:yes:

Nikdy jsem si moc nepotrpěl na tzv “pytlikové“ polévky,ale před mnoha léty se u nás prodávaly Jugoslávské.A ty měly opravdu šmrncl.Proč to píšu: na pytlíku bylo vždy uvedeno “ta a ta juha“.A v návodu bylo: kuhajte juhu, dokud nezavre.Já,jako kluk říkal:“kuhajte,dokud juha nezařve“:-)) Proto si tento recept uložím,a budu kuhat, dokud juha nezařve:-)):-)):-)) + bod.

Znám, dělám podobnou. Výborná. Tuto také vyzkouším.

Tématické fráze:
slovinské recepty, slovinska polevka s houbami, recept na juhu, slovinsko recepty, jugoslávská houbová polévka, recepty ze slovinska, juha recepty, recept na slovinskou houbovou polevku, pridat houbove koreni, houbová polévka recept, slovenska houbova polevka, slovuinská juha, polévka skovinská, slovinska buchta, slovinsko-recepty, jugoslavska polevka, slovinska rybí polévka

Suroviny:
cibule, česnek, sádlo, chilli, paprika sušená sladká, houba hřib, mrkev, brambory, smetana, mouka hladká, sůl, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu