Větrníky a věnečky z pálené hmoty
Odpalované těsto je jedna z náročnějších příprav moučníků. Kdo se do ní však pustí, odměnou mu budou výtečné větrníky a věnečky. Obojí pak můžete naplnit dle své chuti, třeba vanilkovým krémem a dozdobit klidně bílkovou polevou.
Ilustrační video
Suroviny pro 126 kusů
Věnečky jsou v mini verzi.
126kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 648 kJ / 2 306 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,11 g |
| Tuky | 127,52 g |
| Vláknina | 7,90 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 433 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 219,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu, olej a sůl dám svařit, poté co začne voda vřít, přisypeme hladkou mouku a stále mícháme, dokud se nám těsto nezačne odlepovat od okraje a nezačne tuhnout.
Krok 2: Hmotu dáme vychladnout a po vychladnutí přiléváme postupně, po jednom, vejce a stále mícháme, dokud není těsto elastické.
Krok 3: Pečení dělíme na dvě fáze, kdy prvně pečeme na 210 °C (horkovzduch) přibližně 12 minut. Na dno trouby dáme kastrůlek s vodou, aby se držela vlhkost.
Krok 4: Druhá fáze je pak sušení, kdy troubu stáhneme na 150-160 °C (už bez horkovzduchu) a pečeme 7 minut dozlatova. Během celého procesu pečení troubu neotevíráme.
Krok 5: Na náplň do větrníků a věnečků připravíme pudinkový krém. Uvaříme pudink a do vychladlého zašleháme máslo. Přidat můžeme kapku rumu. Vychladlé větrníky nebo věnečky rozkrojíme a naplníme krémem.
Krok 6: Věnečky i větrníky můžeme dozdobit třeba fondánovou hmotou s kulérem, ale jistě postačí posypat moučkovým cukrem nebo přelít bílkovou polevou.
Zveřejněno 10. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Větrníky a věnečky z pálené hmoty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OP3L
Moje poznámka
Větrníky a věnečky z pálené hmoty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OP3L
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 22 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 31 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Majka80 před 36 minutami
Perníčky hned měkké pro děti vylepšené
Virtuous0112 před 1 hodinou
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 2 hodinami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 3 hodinami
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 4 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 4 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 4 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 9 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 10 hodinami
Tématické fráze:
větrníky recept,
fondánová poleva na věnečky recept,
fondánová poleva na věnečky,
věnečky a větrníky,
palene testo,
mini vetrniky,
fondánová hmota recept,
palene testo na venecky,
fondánová poleva na větrníky,
náplň do větrníků,
větrníky na slano,
fondánová poleva na větrníky recept,
recept na větrníky,
venecky z paleneho testa,
vetrniky a venecky,
věnečky nebo větrníky recept žloutkový krém,
pálené těsto na větrníky,
fondánová hmota,
fondánová poleva recept,
recept na palenou hmotu
Suroviny:
voda,
olej,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
Komentáře (17)
V tomto množství je to skoro šumafuk (možná chyba v měření)
Když specifická hmotnost (hustota) jedlých olejů je kolem 0,92 g/ml, tak 90g je 97,8ml, že
No a když se vám daří "jednohubky"