Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík
Klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Voňavé křupavé maso se krásně doplňuje se sladkokyselým zelím s šťavnatými jablíčky, zatímco nadýchaný knedlík dokonale zachytí vypečenou šťávu. Skvělé slavnostní jídlo i nedělní oběd.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 108 kJ / 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,71 g |
| Tuky | 11,03 g |
| Vláknina | 17,45 g |
| Cholesterol | 233 mg |
| Sodík | 5,02 g |
| Sůl | 12,45 g |
| Sacharidy | 124,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní stehna omyjeme, osolíme a posypeme kmínem.
Krok 2: Dáme péct spolu s nakrájenými jablky do trouby na 5 hodin při 110 °C.
Krok 3: Zelí propláchneme, osolíme a opepříme. Dusíme 30 minut. Zaprášíme hladkou moukou a vmícháme do něj část kachního výpeku s jablky. Můžeme dochutit červeným vínem nebo brandy.
Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 5: Rohlík rozkrájený na kostičky smícháme se žloutkem rozmíchaným v mléce. Přidáme petržel, osolíme a přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
Krok 6: Uděláme kulaté knedlíky a vaříme v páře 20 minut.
Zveřejněno 18. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8GM
Moje poznámka
Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8GM
Nejnovější recepty
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 5 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 8 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehoučké jogurtové řízky
vjeuka před 32 minutami
Pečené morkové kosti na česnekové topince
Lida.Rose před 37 minutami
Cibulová polévka
ekika před 38 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
DVJU7 před 38 minutami
Pohanka s medem a sušeným ovocem
MiroslavB před 44 minutami
Perníkové muffiny s jablečným středem
Zizalinka před 45 minutami
Jablkový piškot
malami před 1 hodinou
Těstoviny s žampiony a brokolicí
Limek před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
hajibuni před 1 hodinou
Palačinky s džemem
MarketJ před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachní stehna v troubě,
pečení kachních stehen,
jak dlouho pect kachní stehna,
jak péct kachní stehna,
pečený karlovarský knedlík,
pečené kachní stehna v troubě,
kachni stehna na zeli,
pečená kachna,knedlík,zelí,
pečené kachní stehno,
pecena kachni stehna,
karlovarský knedlík pečený,
pečený kachní stehna,
pečený kachní stehna,
kuřecí stehna na červeném zelí,
kachna a červené zelí,
maso kachní stehna se zelím a s knedlíkem,
kachna se zelím a karlovarský s knedlíkem,
pečeme kachní stehna,
jak dlouho pečeme kachní stehna,
kachni stehna na jablkach
Suroviny:
stehno kachní,
jablko,
víno červené,
zelí kysané červené,
rohlík,
vejce,
mléko,
sůl,
pepř,
petrželka zelená,
kmín celý
Komentáře (4)