Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 519 kJ / 3 709 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,81 g |
| Tuky | 194,10 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 5,34 g |
| Sůl | 13,28 g |
| Sacharidy | 416,48 g |
Postup přípravy
Příprava začíná den předem. Pokud chcete croissanty na večeři začínáme také večer přípravou kynutého těsta. Krok 2: Těsto připravíme klasicky nebo za pomoci pekárny. Nenecháme kynout, zabalíme do mikrotenového sáčku - většího a vložíme do lednice. Krok 3: Ráno si připravíme 220 g másla rozkrájeného na plátky. Těsto vyválíme na velký obdélník a poklademe plátky másla. Přeložíme do tvaru obálky. Opět rozválíme a přeložíme. A ještě jednou, rozválíme a přeložíme. Krok 4: Složené těsto vložíme opět do sáčku a dáme do večera do lednice.
Večer rozdělíme na polovinu a vyválíme delší obdélník a z každého pak asi 14 trojúhelníkových klínků. Plníme podle chuti. Pečeme na 180°C asi 13 minut.
Zveřejněno 25. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ywK
Moje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ywK
Nejnovější recepty
Mandlové laskonky
Přidáno před 18 minutami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 12 minutami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 15 minutami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 25 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 47 minutami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 48 minutami
Vánočka II
boomgo před 1 hodinou
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Bramboračka
oldlhot před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 2 hodinami
Tématické fráze:
croissant,
crosaint,
croissant recept,
croissanty z domácí pekárny,
recept na croissanty,
croissant se šunkou a sýrem,
croassant,
recept na croissant,
croissant z domácí pekárny,
crossiant,
croissanty na slano,
croissant se šunkou,
croissanty se sýrem,
croisant,
croissanty,
croissant se syrem,
croissanty recept z pekárny,
croassan,
recept croissant,
croissant z pekárny
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
sůl,
mléko,
kvasnice sušené,
máslo,
Komentáře (10)
Nikomu to neříkejte, ale já taky nemám všechny jako ty na fotce....
Ale určitě nesmí být moc tuhé, nešlo by pak s máslem překládat.