Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro chuť. Vyzkoušejte náš recept na silný vývar jako od babičky.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 404 kJ / 1 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,50 g |
Tuky | 32,38 g |
Vláknina | 7,61 g |
Cholesterol | 2,03 g |
Sodík | 983 mg |
Sůl | 2,81 g |
Sacharidy | 33,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžeme tam přidat ještě kost, aby byl vývar silnější. Ještě osolíme a dáme celou cibuli, kvůli barvě i se slupkou. (Ale odkrojíme konce). Maso i s cibulí můžeme uvařit i v klasickém hrnci, jen doba varu bude mnohem delší - 2-3 hodiny, ale nevaříme prudce, spíše jen táhneme kolem bodu varu nebo těsně pod ním.
Krok 2: Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět.
Krok 3: Nyní připravíme játrové knedlíčky. Játra rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vroucího vývaru a necháme povařit.
Krok 4: Nyní dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, očištěné a nakrájené na kostičky. Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru.
Krok 5: Stejně zvlášť uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru. Pokud si polévku připravujeme dopředu nebo ji chcete podávat až druhý den, uvařené nudle necháme zvlášť a do polévky je dáme těsně před podáváním, protože nudle nabydou a polévka je pak moc hustá.
Krok 6: Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J9P
Moje poznámka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J9P
Nejnovější recepty
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 8 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 9 hodinami
Cibulové rizoto z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 18 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno 19. 8. 2025 06:48:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské nudle s kuřecím masem
Tom_Krupa před 20 minutami
Nejúžasnější buchty od babičky
Ryskova7 před 1 hodinou
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 10 hodinami
Nádivka z cukety
Danna před 10 hodinami
Tvarohový koláč z bílé čokolády
JaniceKey před 11 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 11 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
Kristl1980 před 11 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
DitaB před 13 hodinami
Salát s mozzarellou a kuřecím masem
bittmanv před 13 hodinami
Nudle s tvarohem a jablky
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
hovězí polévka z vývaru,
polevka s jatrovymi knedlicky,
játrové knedlíčky do polévky,
hovězí polévka v tlakovém hrnci,
hovězí polévka,
polevka s jatrovymi knedlicky recept,
hovězí polívka,
polévky recepty,
hovezi polevka s knedlicky,
hovezi polevka recept,
veprovy vyvar,
hovězí consome,
kuřecí vývar podle pohlreicha,
hovězí consomé recept,
consomé recept,
knedlíčky do polévky,
vývar v tlakovém hrnci,
polevka hovezi vyvar,
consomé,
hovězí vývar polévka
Suroviny:
přední hovězí,
mrkev,
celer,
petrželka kořenová,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
nudle vlasové,
nať petrželová,
játra vepřová,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
strouhanka,
nať petrželová
Komentáře (32)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0