Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 892 kJ / 3 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,80 g |
Tuky | 203,20 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 91,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na sádle orestujeme cibuli. Ta musí být rozdušená vysloveně na kaši a do zlatova. Potom vložíme maso, orestujeme,přidáme koření - paprika musí pustit barvu a pozor, aby nezhořkla! Podlejeme minimem vody a dusíme cca 30 minut. Vložíme papriky a rajčata nakrájené na kousky a dusíme do změknutí masa, maso pustí spolu s cibulí a zeleninou nádhernou šťávičku.
Krok 2: Pokud musíme dolít vodu, tak jen minimálně, aby se maso nepřipékalo, bylo lehce ponořené. To trvá dalších asi 30 minut, (podle kvality masa). Před dokončením vlijeme víno, dochutíme solí,vypneme sporák a necháme dojít. Perkelt by se jiným způsobem dohušťovat neměl.
Krok 3: Příloha: nejlépe halušky, noky, lze i knedlík, brambor anebo jen chléb…(prostě co nám doma chutná)
Zveřejněno 2. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Variace na perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwBm
Moje poznámka
Variace na perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwBm
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 9 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 2 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 5 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 5 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 5 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 5 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 6 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 6 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 7 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 8 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí perkelt,
perkelt,
hovězí perkelt recept,
madarsky hovezi perkelt,
perkelt recept,
pravý maďarský perkelt,
perkelt z hovězího masa,
hovězí perkelt recepty,
maďarský perkelt babica,
hovězí podplecí,
perkelt hovezi,
perkelt recept hovězí,
hovězí krk podplečí,
podplecí,
hovězí perkelt na víně,
perkelt na víně,
babica perkelt,
hovezi krk podpleci recepty,
perkelt z hoveziho,
hovezi podplecí recept
Suroviny:
krk hovězí,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
rajče cherry,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
feferonka,
sůl,
sádlo,
víno červené
Komentáře (18)