Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 658 kJ / 2 786 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,16 g |
| Tuky | 40,10 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 9 mg |
| Sodík | 148 mg |
| Sůl | 0,79 g |
| Sacharidy | 565,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve krátký příběh: Na jednom děkanství nedaleko Kopidlna sloužila jako kuchařka jistá Anička. Do pana děkana se bláznivě zamilovala, leč služebník Boží jí tu její oplácel láskou ryze otcovskou. O to více se ho proto snažila zaujmout alespoň svým kuchařským a hlavně pekařským uměním. Jak co dělá, ale nikomu neprozradila, a tak to po její smrti vypadalo, že spolu s ní odešly na pravdu Boží i její recepty. Po mnoha desetiletích ale dělníci při rekonstrukci zámečku našli na půdě zaprášený sešit a světe div se, kromě řádků o nenaplněné lásce tu byla k radosti našich cukrářek i spousta zajímavých receptů. Jeden z nich, jen nepatrně "zmodernizovaný", a to na medové kytičky od bláznivé farské Aničky, vám nabízíme.
Krok 2: JAK NA TO:
Mouku promíchejte v míse s cukrem, práškem do pečiva a kořením. Krok 3: Zvlášť vymíchejte med s meruňkovou zavařeninou, přilijte vlažné mléko, opět vše promíchejte a přidejte k sypké směsi. Krok 4: Nakonec přilijte olej, těsto metlou propracujte a rozlijte do pekáčku cca 30 x 20 cm, na jehož dno jste uložili list papíru na pečení. Stěrkou či kartou uhlazený plát pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 30 minut. Krok 5: Zchladlý překlopte na podložku, původně spodní papír z něj stáhněte a povrch rovnoměrně potřete meruňkovým džemem rozehřátým v kastrůlku na plotně (potěr zatáhne porézní povrch). Krok 6: Po zchladnutí vypichujte z lepkavého plátu formičkou kytičky, jejichž stranu potřenou džemem smočíte v rozehřáté čoko polevě. Než zchladne, přilepte na každý kousek např. z fondánové hmoty modelovanou kytičku.
Mouku promíchejte v míse s cukrem, práškem do pečiva a kořením. Krok 3: Zvlášť vymíchejte med s meruňkovou zavařeninou, přilijte vlažné mléko, opět vše promíchejte a přidejte k sypké směsi. Krok 4: Nakonec přilijte olej, těsto metlou propracujte a rozlijte do pekáčku cca 30 x 20 cm, na jehož dno jste uložili list papíru na pečení. Stěrkou či kartou uhlazený plát pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 30 minut. Krok 5: Zchladlý překlopte na podložku, původně spodní papír z něj stáhněte a povrch rovnoměrně potřete meruňkovým džemem rozehřátým v kastrůlku na plotně (potěr zatáhne porézní povrch). Krok 6: Po zchladnutí vypichujte z lepkavého plátu formičkou kytičky, jejichž stranu potřenou džemem smočíte v rozehřáté čoko polevě. Než zchladne, přilepte na každý kousek např. z fondánové hmoty modelovanou kytičku.
Zveřejněno 15. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové kytičky od farské Aničky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/87wo
Moje poznámka
Medové kytičky od farské Aničky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/87wo
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 3 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 4 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 7 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
RNiklova před 13 minutami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 15 minutami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 20 minutami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 59 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
H33inrich před 1 hodinou
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 1 hodinou
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 2 hodinami
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 2 hodinami
Tématické fráze:
farské řezy,
farské šátečky,
farský perník,
farské perníčky,
farské prníčky,
perníčky podle farske kucharky,
farské recepty,
recept farské šátečky,
kytičky z fondanu,
zákusky kytičky,
recepty farské kuchařky,
fondanova kytička,
medové zákusky,
farská kuchařka,
rezy farske,
drobné kytičky na perníčky,
farsky dort,
perníčky od aničky,
medové šátečky recepty,
fondanove kytička
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
med tekutý,
marmeláda meruňková,
mléko,
olej,
marmeláda meruňková,
poleva čokoládová,
zdobení cukrářské
Komentáře (5)