Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice s celerem, připravená v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 462 kJ /
1 784 kcal
Bílkoviny111,60 g
Tuky113,80 g
Vláknina39,65 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,35 g
Sacharidy69,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa prořízneme na větší pláty, rozevřeme a nejlépe přes mikroten rozklepeme. Po obou stranách zlehka osolíme a opepříme. Každý plát potřeme krenexem a co zbude, odložíme na později k dochucení šťávy. Krok 2: Potřené pláty masa rovnoměrně posypeme nastrouhaným celerem a celer, který zbude, odložíme stranou. Na posypané pláty masa dáme po špalíčku kmínového boku a zavineme do roládek. Zajistíme párátky a pro udržení hezkého tvaru během dušení můžeme navíc utáhnout nití. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme kmín a nudličky boku, který necháme osmahnout do narůžovělé barvy. Přidáme roládky, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Vše zasypeme zbytkem nastrouhaného celeru, podlijeme 300 ml vody a hrnec uzavřeme poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum dusíme pod tlakem 30 minut. Poté hrnec ochladíme, otevřeme a měkké maso vytáhneme. Krok 5: Do šťávy přidáme zbytek krenexu, prolisovaný česnek a silným varem necháme zredukovat na hustější šťávu. Krok 6: Maso naporcujeme a podáváme se šťávou a vařeným bramborem. Pokud budeme chtít na přílohu rýži, šťávu necháme bez redukce, jen po přidání krenexu a česneku ještě 3 minuty provaříme.

Zveřejněno 18. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVnl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVnl

Marie

Komentáře (3)

Krásně to vypadá, tohle bych si dala a hned teď ;-):yes: Lákavé:yes:

Anička, krásne vyzerajúce, to musí chutiť. ;-):yes:

Jééé, ahojkyyy:-K Hmm, dala bych si, masíčko vypadá lákavě a celer já teda rozhodně můžu:-!:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
krkovice v papináku, vepřová krkovice v papináku, krkovice na celeru, vepřová krkovička v papináku, krkovice z papiňáku, jak připravit krkovice recepty, krkovice celer, recepty z krkovičky, krkovička recepty v papiňáku, krkovice recepty, vepřová krkovice s celerem, pecena krkovice v papinku, nudlicky z krkovice, krkovice tlakac, krkovice do papeňáku, krkovice zampion papinak, krkovice recept celer

Suroviny:
krkovice vepřová, bok kmínový, celer, bok kmínový, krenex, olej, kmín celý, česnek, sůl, pepř mletý, voda, párátka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu