Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančová srdíčka

Cukroví z křehkého máslového těsta, které voní pomerančem díky nastrouhané kůře a pomerančové marmeládě. S tímhle cukrovím u návštěv zaručeně zabodujete, je voňavé a rozplývá se na jazyku. Sami uvidíte, kolik žádostí o recept dostanete.

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba odležení těsta

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

cca 120 ks (podle velikosti)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 799 kJ /
4 254 kcal
Bílkoviny55,11 g
Tuky225,65 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 34 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy494,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prosátou mouku a cukr smícháme s nakrájeným máslem, jemně nastrouhanou kůrou a žloutky. Vypracujeme těsto a uložíme v chladnu do druhého dne. Krok 2: Pak po částech rozvalujeme, vykrajujeme srdíčka a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 10 minut. Krok 3: Zchladlá srdíčka slepíme pomerančovou marmeládou a do poloviny namočíme do rozpuštěné čokolády. Necháme zaschnout.

TIP: Jak připravit oblíbené citronové měsíčky

Zveřejněno 26. 11. 2014

Poznámka autorky zizala

Pomerančovou marmeládu, jak ji dělám já už léta, najdete tady:

www.toprecepty.cz/recept/58189-pomerancova-marmelada-neni-nahorkla/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančová srdíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N2kL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančová srdíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N2kL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eficka: Záleží na tom, jak je velký pomeranč. Kůry na toto množství těsta by měla být rovná lžíce. Upravím to v receptu, děkuji za upozornění.

Dává se kůra z jednoho celého pomeranče?
Děkuji za odpověď.

Janka 1: Díky, to mě těší:-K

Pekla jsem na loňské vánoce, moc chutnalo.

Chechtik: Asi 120 kousků, záleží, jak je malá formička ;-)

Kolik asi je cukroví z této dávky? děkuji

Jsou krásné :yes::yes::-K

Krásné srdíčka:-p+:yes:

fb.lib: Františku, chystám se na marmeládu během týdne, nemám ji ještě nafocenou. Pak ji přidám ;-) Tu dánskou máte víceméně popsanou od nordica 11:41 :-)

Ahoj,čtu tady recept dánský na pomerančovou marmeládu ,francouzský recept na výrobu pomerančový marmelády a proč ten recept není zde uveřejněný.Myslím že by tom udělalo radost více lidem né jenom mě.Díky:yes::-K

Taky vyzkouším, pomerančovou marmeládu mám, tak ještě dostat chuť do práce:-D:yes::yes:

Už se těším,až vyzkouším :-p chuť pomeranče a čokolády prostě miluju :-K marmeládu mám vlastní i koupenou,tak aspoň porovnám ;-) :yes: bodík udělen

fb.lib: Jj, je to zase trochu jiná chuť ;-):-p

nordica: Aha, tak tenhle recept neznám. Já dělám marmeládu podle jednoho francouzského receptu, dává se hlavně čistá dužnina a méně kůry, aby marmeláda nebyla moc hořká, vyhovuje nám to lépe :-)

Žížala - záleží na pomerančích, já dělám marmeládu podle originálního dánského receptu už asi 20 let. Jeden den nakrájím pomeranče a citron, zaliju příslušnou dávkou vody a nechám "macerovat" do příštího dne. Pak 30 min. vařím jen tak, potom přidám příslušné mnžoství cukru a trochu kys. citronové. A vařím a občas míchám. Výsledek je netekutá marmeláda s kousky kůry - je to tak dobré, že používám i jako vánoční dárky. Na výrobu samotné kandované kůry v čokoládě jsem si ještě netroufla.

fb.lib:
To není kandovaná kůra

Tématické fráze:
pomerančové vánoční cukroví, vánoční pomerančové cukroví, cukroví s pomerančovou marmeládou, vanocni cukrovi s pomerancovou marmeladou, vánoční cukroví pomerancove, srdíčko na fb, vánoční cukroví srdíčka, kandovaná pomerančová kůra recepty, kandovaná pomerančová kůra, pomerančové cukroví, pomerančová marmeláda s kůrou, marmeláda na slepování cukroví, vanoční cukroví s pomerančem, pomerančová marmeláda podle dánského receptu, cukrovi pomerancovoumarmeladou, vanocni cukrovi z pomerance, pomeračove srdíčka, srdíčka na fb, hvezdicky citronovo pomerancove, cukroví z pomerančové marmelády

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, kůra pomerančová, marmeláda pomerančová, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu