Bratislavský vánoční závin
Pracnější recept na (nejen) vánoční závin z kynutého těsta s makovou či ořechovou náplní si žádá více času na přípravu, ale odvděčí se vám lahodnou chutí. Netradiční potírání vaječným žloutkem a bílkem se zasycháním zajistí mramorování a lesk.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 38 482 kJ / 9 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,39 g |
Tuky | 466,55 g |
Vláknina | 71,74 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 806 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 984,91 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavský vánoční závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyjJ
Moje poznámka
Bratislavský vánoční závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyjJ
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 52 minutami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 1 hodinou
Cibulová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 11 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 13 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 16 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 17 hodinami
Tématické fráze:
bratislavsky makovy zavin,
bratislavske rozky,
bratislavsky orechový závin,
bratislavský moučník,
bratislavské cesto,
bajgle,
orechovy závin,
bratislavské rohlíčky,
bratislavske rozky recept,
závin,
bratislavský bajgel,
recept vanočni bajgle,
vanocni bajgle,
makovy zavin bratislavsky,
bratislavske vanocni zaviny,
vanocni bratislavsky zavin,
bajgle recept,
bratislavské placko,
bratislavsky kynuty zavin,
bratislavský rohlík
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
droždí,
cukr,
mléko,
smetana zakysaná,
sůl,
bílek,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
mléko,
cukr vanilkový,
rozinky,
rum,
mák mletý,
cukr moučkový,
citron,
voda,
rozinky,
rum
Komentáře (45)
Mám knihu, ako sa kedysi varilo v Prešporku (Bratislave), dá sa do nej začítať a dozvedieť všeličo.
Jeden špatný jsem také koupila v Maďarsku v Tescu. Taky koš a už nemám odvahu kupovat mák vubec. Mám pocit ,že hraju basket . Ze tří dva skončí v koši. A když není úplně na vyhození ,tak nechutná a něco mu chybí, je jaksi vyčichlý nebo co. Tak si opravdu v té Bille měla štěstí ,dostali čerstvý. Také skladuju v mrazáku,ale když je špatný u když koupíš, tak ho ten mrazák nezlepší .
Chystám se taky na něj, ale po svátcích
Magdi, jediné, co u nás neprojde, je nějaké uležení
K bodovaniu - nikdy nebolo objektívne, vieme svoje...Kopa skvelých receptov tu ostane nepovšimnutých (môj to nemusí byť), ale sem tam ho niekto objaví a ocení.