Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilková musaka

Vrstvená lilková musaka je tradiční pokrm středomořské kuchyně. Šťavnatý lilek, voňavé mleté maso a bohatá omáčka se snoubí do harmonického celku. Tato sytá a lahodná zapékaná pochoutka je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři s přáteli.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 998 kJ /
1 673 kcal
Bílkoviny102,49 g
Tuky75,92 g
Vláknina20,83 g
Cholesterol 252 mg
Sodík 1,65 g
Sůl3,90 g
Sacharidy135,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklažány narežeme na kolieska hrubé 5 mm a rýchlo z oboch strán opečieme na oleji. Vyberieme. Na výpeku za stáleho miešania opražíme na kolieska narezané zemiaky. Krok 2: Cibuľu narežeme na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a 5 minút oprestujeme. Krok 3: Do vymazaného pekáčika vrstvíme: polovicu koliesok baklažánov, polovicu zemiakov, mleté mäso, druhá polovica zemiakov, zvyšné kolieska baklažánov. Krok 4: Zalejeme vývarom a v rúre dusíme asi 40 minút. Potom posypeme strúhaným syrom a zapečieme.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 20. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková musaka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZkP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková musaka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZkP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zkusila jsem a bylo to opravdu výborné,jen jsem nedávala sýr,určitě doporučuji.Lilek je daleko chutnější než cuketa.

Janka, to mäso môžeš kľudne vynechať a vrstviť len zeleninu. Bude to dobré aj bez mäsa.:-D

Velmi zajímavý recept, Terezko, ty lilky mne teď chytly:-p. Śkoda, že je tam to mleté maso, proti kterému samozřejmě nic nemám, ale nehodí se mi na dietu, leda, že bych pomlela jen hovězí, nebo kuřecí maso. No, uvidíme, něco vymyslím;-) A tobě :yes:

Vendy, nikdy baklažán nelúpem. Keď je plod mladý, pri tepelnej úprave šupka zmäkne a nie je tvrdá. Pod šupkou je najviac vitamínov a minerálov, škoda to vyhadzovať. Z rovnakého dôvodu nikdy nedávam "potiť" baklažán, ešte sa mi nestalo, aby bol horký.

Prosím vás, vidím, že lilek neloupete, já dělám něco podobného, jen bez masa, dávám i hodně čeneku a ol. olej, navrch zdobím mozarelou, Ze začátku jsem lilek neoloupala, ale ta kůra byla dost tvrdá,tak zůstávala na talířích, tak ho ted loupu. Ale nevím jak to má být?

Tématické fráze:
musaka, musaka s lilkem, musaka bez masa, musaka recept, musaka lilek, lilek musaka, musaca, musaka s lilkem recept, musaka recept lilek, zeleninova musaka, lilková musaka bez masa, musaca recept, kuřecí musaka, pohanková musaka, lilkové recepty, musaka s lilekem, musaka s lilkem bez masa, lilek recepty musaka, lilek jako musaka, musaka s baklažanom

Suroviny:
lilek, brambory, maso mleté, cibule, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, sýr nastrouhaný, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu