Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra s petrželkou, zavinutá v česnekovém boku

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: individuálně

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 749 kJ /
2 330 kcal
Bílkoviny238,65 g
Tuky105,67 g
Vláknina25,76 g
Cholesterol 3,18 g
Sodík 5,07 g
Sůl13,95 g
Sacharidy102,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme a osušíme. Odkrojíme nízké okraje a ty vyšší části nakrájíme na plátky cca 2 cm široké. Na jednu porci počítáme 3-4 plátky. Každý plátek z obou stran zlehka okořeníme pepřem. Krok 2: Na pracovní plochu dáme 1 plátek česnekového boku, potřeme hořčicí a položíme snítku petrželky. Na okraj takto připraveného boku položíme 1 plátek jater, zavineme do závitku a konec boku zajistíme uprostřed 1 párátkem. Krok 3: Ve větší pánvi na rozehřátý olej dáme na 4 minuty restovat nakrájený bok společně s cibulí a česnekem. Poté vše odhrneme ke straně pánve, na pánev vedle sebe položíme závitky a prudce ze všech stran opečeme. Jakmile začnou závitky zlátnout, podlijeme malým množstvím vody a promícháme. Krok 4: Plamen ubereme na minimum a přikryté poklicí dusíme 10 minut. Těsně před dokončením přidáme obě omáčky, máslo, prolisovaný česnek, podle potřeby malinko vody a necháme přejít varem. Na talíři dochutíme solí a podáváme s bramborem, nebo s pečivem.

Zveřejněno 15. 12. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Ze zbytku jater můžeme udělat játrové knedlíčky, guláš, kostky, nebo nudličky na zelenině. Záleží, jaké množství jater zbude. Nebo je dáme zamrazit a použijeme později.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R0lz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R0lz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Za milé komentáře i hodnocení Všem děkuji:-K

Jiro:Jiro,to mě mrzí,že z napsaného postupu nejste moudrý..ale když si prohlídnete celý fotopostup,ne jen hlavní fotku,tak věřím,že to pochopíte:-)Víc podrobněji postup práce opravdu nešel nafotit:-8

Drahuško to vypadá mooooc dobře....já játra ráda...mňam...dala bych si....:yes::-K:yes:

Děláš chutě!!!:-p:-p:-):-K :yes:

Podle fotky věřím, že je to mňamka. Podle uvedeného postupu však z toho nejsem vůbec moudrej.

Moc lákavé, pochutnala bych si určitě:yes:

Já mám ráda játra jakkoliv, tahle by mi moc chutnala :-p:yes:

to je nádhera:-))))) až mám z toho hlad. Moc povedené:yes::yes::yes:

Nádhera, která by mi hodně chutnala:yes:

Tématické fráze:
česnekový bok recept, játrové knedlíčky ládi hrušky, vepřová játra - zamrazit, česnekový bok, vepřová játra recept, vepřová játra, játrové knedlíčky můžeme zamrazit, recepty ládi hrušky jatrove knedlicky z jatrovky, lada hruška jatrové knedlicky, vepřova jatra - lze zamrazit, jak zamrazit jatra, vepřová játra recepty, vepřová bok na, vepřová játra zamrazit, játrové knedlíčky od ládi hrušky, gulas s veprovych jater a veproveho boku, můžeme zamrazit játra?, játrové knedlíčky láďa hruška, lada hruška veprovy bok, závitky s vepřové játry lada hruška

Suroviny:
játra vepřová, bok česnekový, pepř čtyř barev, hořčice plnotučná, petrželka zelená, olej, cibule, česnek, bok česnekový, omáčka worcesterová, omáčka sojová, česnek, máslo, voda, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu