Drůbeží játra v česnekovém boku, na cibuli a černém rybízu

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: do 40 minut 8 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: do 40 minut 8 názorů

Suroviny 4 porce

750 g drůbežích jater (použila jsem krůtí)
250 g tenkých plátků česnekového boku
150 ml šťávy černého rybízu (použila jsem krabicovou 100% )
3 cibule
1 lžíce oleje lžíce
2 lžíce sladké sojové omáčky
1 lžička celého kmínu
mletý pepř
sůl
nasekané zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Dáme ji do zapékací mísy, přidáme sojovou omáčku, olej, kmín a špetku pepře. Zalijeme rybízovou šťávou a promícháme.

  3. Játra očistíme od blan a tuku, opláchneme, osušíme a lehce opepříme. Každý kousek jater zabalíme do dvou plátků česnekového boku, sepneme párátkem a naskládáme na připravenou směs do zapékací mísy.

  4. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut.

  5. Šťávu podle potřeby dochutíme solí, vše posypeme zelenými bylinkami a podáváme s čerstvým pečivem. Také se hodí opékané brambory nebo hranolky.

Poznámka od kuchařky

Pokud nemáte rádi výslednou lehce navinulou chuť šťávy, na podlití použijte červené víno nebo černé pivo.

Komentáře k receptu Drůbeží játra v česnekovém boku, na cibuli a černém rybízu

Tématické fráze: drůbeží játra recepty drůbeží játra recept na játra na cibulce drubeží na játra drůbeží játra na cibulce játra na cibulce husí játra s černým pivem priprava játra drubezi priprava drubezich jater sladka omacka u rybizu nasekaných bylinek na drubeží játra