Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 851 kJ / 1 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 247,00 g |
| Tuky | 13,50 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 490 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koňské maso převázané režnou nití potřeme směsí oleje smíchaným s kořením Vitana – hovězí pečeně a dáme uležet do misky nejlépe do druhého dne.
Krok 2: Druhý den necháme naložený kus masa zprudka opéct na pánvi, aby se maso zatáhlo.
Krok 3: Do pekáče (římského hrnce) vložíme zatažené maso. Lehce podlijeme vodou a přidáme všechnu oloupanou cibuli šalotku vcelku, společně s bobkovým listem, novým kořením.
Krok 4: Pečeme ve vlastní a cibulové šťávě.
Krok 5: Maso pečeme při mírné teplotě cca 2,5 hodiny, aby bylo krásně měkké. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit, kterou bylo maso ovázáno, ohledně udržení si požadovaného tvaru a nakrájíme na plátky.
Krok 6: Vzniklý výpek přeměníme v omáčku tak, že na másle si lehce orestujeme mini žampiony, které přidáme do výpeku.
Krok 7: Lehce provaříme, doředíme vodou s trochou rozmíchaného škrobu Solamyl, do požadované hustoty a přidáme na velmi jemno nasekanou petržel kudrnku. Lehce 5 minut provaříme a máme hotovo. Příloha jasmínová rýže, ale i brambory.
Zveřejněno 29. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6XNl
Moje poznámka
Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6XNl
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 4 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 13 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 15 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 15 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 18 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 18 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 19 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 19 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 19 hodinami
Tématické fráze:
pečené koňské maso,
pečená konina,
konské maso pečené,
pokrmy z kýty,
koňské karbanátky,
konské maso recepty,
koňské maso pečení,
maminčiny konské maso,
koňská kýta,
konska kyta na vine,
konska kyta recepty,
šalotka foto,
co z vepřové kýty,
pečeme konské maso,
pečeme konský maso,
pečené maso s omáčkou,
konské maso,
recepty konina,
recept na konské maso,
konina recepty
Suroviny:
kýta koňská,
cibule šalotka,
koření na hovězí maso,
žampióny,
petrželka kudrnka,
olej,
solamyl,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list
Komentáře (13)