Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 791 kJ / 428 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,50 g |
| Tuky | 12,60 g |
| Vláknina | 4,83 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 67 mg |
| Sůl | 0,11 g |
| Sacharidy | 56,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvě uvařený vývar a nebo vývar zmražený přivedeme k varu.
Krok 2: Mrkev, celer a petržel očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme do vývaru. Pozvolna necháme vařit, až je zelenina měkká.
Krok 3: Mezitím zvlášt v osolené vodě uvaříme polévkové nudle. Scedíme je a v cedníku je propláchneme studenou vodou. Necháme okapat.
Krok 4: Vývar ještě opepříme a po ochutnání, pokud je třeba, dosolíme. Můžeme dochutit i podle svých zvyklostí.
Krok 5: Na talíře rozdělíme těstoviny, zalijeme je velmi horkým vývarem a posypeme nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 11. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8283
Moje poznámka
Polévka z vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8283
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 11 minutami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 58 minutami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 13 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 15 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 15 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 16 hodinami
Tématické fráze:
vývar,
vývar recept,
vepřový vývar,
vývarová polévka,
vývar z kostí,
polevkovy vyvar,
vývarové polévky,
veprovy vyvar recept,
polévka z kance,
polévkové vývary,
vývar z vepřových kostí,
kachní vývar z kostí,
vývar z kostí recept,
vývar z kance,
polévky recepty,
vývar z vepřového,
vývar vepřový,
recepty vývar,
vývar z vepřové kosti,
recept vývar
Suroviny:
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
celer,
petržel,
petrželka,
nudle vlasové
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Úplně s váma souhlasím, jen jsem chtěl napíchnout možnost spojit sůl, koření už do přípravy vvaru a obohatit maso.
Vývar, na který mně odkazujete je jen ,,mdloň ,, a i podle toho bude chutnat asi to maso.
Ale zase každý má svoje způsoby jeho přípravu ale ti co mají v oblibě pokrmy, které ho osloví nejen pohledem, vůní a poté i chutíby se mnou mohli souhlasit.
Ještě jen tak na okraj, když teď česnek začíná mít problémy s uchováním, tak jej rozmixuju se solí, pčidám zavařené rajčata, opět rozmixuju a je to univerzální dochucovadlo nejen do polívek, pečení masa a podobně. ŘÉKÁME TOMU ,,PEČERASU .
,,toš tak,,
Podle mého volného času a druhu vaření občas pčidám můj návrh, jak to dělám já už několik desetiletí a bohatých zkušeností.
No a když je do TOPRECEPTŮ NAPÍŠU, mnohdy jsou inspirací k ,,neodborným,, komentářům, které nikomu neberu, pokusi to nvyzkouší a pak ,,kritizují,, .
A to kamenování je samozřejmně nadnesené a navrhující, aby připomínky byly hlavně od těch, cu už něco odvařili a né od ,,vařeček,, kteří dovedou ,,připálit,, i čaj.
OPĚT STEJNÉ: NEŽ ..........
,,toš tak,, .
Velice, velice zajímavý způsob na tuto polévku. Nevím, co autorku vedlo k tomu, ře vařila jen kosti a nedala tam sůl a koření, proč ne, i tak se to dá.
Já bych doporučil dle mého názoru kosti dát do hrnce s vodou, uvést do varu a poté lehce vařit aspoň 1,5-2 hodiny spolu s kořením (nové koření, pepř celý a bobkový list ve speciálním sítku k tomu určené).
Až je to tak na 80% hotoé, přidám na 15-20 minut kořenovou zeleninuTím maso dostane hned vůni po přísadách. Poté , až je zelenina uvařená, vyjmu kosti a oberu maso a dám zpět do vývaru, nebo zvlášť do misky, ze které si pak každý dá do talíře kolik chce a nebo nedá) Dám do vývaru vařit nudle a nebo drobení (většinou je to podle druhu 5-10 minut.
POSLEDNÍ DOBOU JE HIT, ŽE NUDLE SE VAŘÍ ZVLÁŠŤ V ČÁASTI VÝVARU, DÁ SE ZASE DO MISKY A KAŽDÝ SI DÁ PODLE SVÉHO.
Problém je v tom, že jak maso a i nudle mezitím mohou zcchladnout a celkovou polévku na talíři ochladí, ale je to pak efektní na stole, kde je v miskách mnakrájené maso, potom nudle a další zelenina. Na ozdobení polévky samozřejmně petržel a nebo libeček.
U nás se dává ještě při dovaření vývaru prolisovaný česnek.
A NEŽ MNĚ UDETE KAMENOVAT, TAK ZKUSTE.
,,toš tak,,
přidávám bodík a foto, jestli neva